24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Tabără de Cultură şi Tradiţie Românească la Bulzeşti

Dolj: Tabără de Cultură şi Tradiţie Românească la Bulzeşti

70 de tineri vor avea posibilitatea să participe între 12 şi 16 august la ateliere de sculptură în lemn, de pictură, cusut de ii şi activităţi recreative în comună Bulzeşti, localitatea natală a poetului Marin Sorescu.
Asociaţia Fapte Bune pentru Comunitate organizează pentru a 3-a vară la rând Tabăra de Cultură şi Tradiţie Românească în curtea şcolii din localitate.
Participanţii, tineri din comună cu vârstă între 10 şi 18 ani vor sculpta o troiţă nouă, ce va fi sfinţită după Liturghie de Preot Dan Constantin în ziua sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, vor realiza veşminte populare şi panouri turistice pentru semnalizarea obiectivelor locale: Biserica şi cimitirul La Lilieci, Casa Boierului Pazu, Lacul Colţ de Rai etc.
Pe lângă familiarizarea cu aria tradiţiilor populare româneşti, ediţia de anul acesta aduce o tema nouă – Viitorul Satului Românesc şi Rolul Tinerilor. Participanţii vor discuta şi gândi idei de dezvoltare a localităţii lor, vor vizita o fermă de vaci modernă, şi vor redescoperi valorile satului românesc.

La aceste activităţi se adaugă vizitele Clubului Cercetaşilor din Craiova, ale lui Marian Predatu, astronom la Facultatea de Fizică din Craiova şi ale preotul Mihai Scorbura. Astfel, tinerii vor învăţa tehnici de supravieţuire în natură, vor descoperi misterele boltei cereşti şi vor dezbate cu preotul invitat pe tema „Tânărul între reuşită şi eşec”.
Tabăra se va încununa sâmbătă seară cu tradiţionalele foc de tabăra şi cântece folk, iar duminică se va încheia cu o excursie la Mănăstirea Cozia şi o urcare pe Masivul Cozia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS