11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: 18 şoferi au rămas fără permis în doar două ore

Craiova: 18 şoferi au rămas fără permis în doar două ore

Polițiștii rutieri au organizat astăzi pe arterele rutiere din municipiul Craiova o amplă acțiune pentru conștientizarea conducătorilor de autoveicule cu privire la importanța respectării semnificației semnalelor austice și luminoase ale autospecialelor cu regim de circulație prioritar aflate în misiune.
Acțiunea a venit ca urmare a diverselor sesizări venite din partea conducătorilor de autovehicule de acest gen care, aflați în misiune, au constatat faptul că o parte dintre conducătorii auto nu respectă obligația de a le acorda prioritate de trecere sau nu opresc pe partea dreapta a drumului pentru a le facilita trecerea.
Astfel, şase echipaje de poliție din cadrul Biroului Rutier Craiova, cu semnalele acustice și luminoase aflate în funcțiune, s-au deplasat pe traseul Calea Severinului-Bulevardul Dacia- Bulevardul Decebal-strada Caracal- strada Henry Ford –D.N. 6 și au verificat daca șoferii întâlniți în trafic respectă obligația de a opri de îndată pe partea dreapta a drumului.
În mai puțin de două ore, 18 conducători auto au fost sancțonați că nu au respectat semnificația semnaleleor acustice și luminoase aflate în funcțiune, aceștia fiind sancționați cu amendă în cuantum de 420 lei fiecare și au rămas fără permisele de conducere pentru 30 de zile. Conducătorii auto trebuie să manifeste mai multă atenție în trafic și să înteleagă faptul că fiecare secundă contează în activitatea echipajelor de intervențe, fie că vorbim de poliție, pompieri sau ambulanță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS