10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Workshop pentru dezvoltarea aptitudinilor de muncă a studenţilor la FDSS

Craiova: Workshop pentru dezvoltarea aptitudinilor de muncă a studenţilor la FDSS

Facultatea de Drept și Științe Sociale organizează joi, 4 iunie, la Sala Aula Magna (Sediul Facultății de Drept și Științe Sociale), începând cu orele 12:00 Workshop-ul regional „Practica profesională a studenților în domeniul socio-uman – o oportunitate pe piața forței de muncă din Regiunea Sud-Vest Oltenia”. La acest workshop participă reprezentanți ai studenților și ai pieței muncii din domeniul socio-uman de la nivel local și regional.
Proiectul este implementat de către Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dolj. Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea aptitudinilor de muncă şi facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a 700 de studenţi de la 5 specializări din domeniul socio-uman (ştiinţe juridice, ştiinţe administrative, ştiinţe politice, istorie şi relaţii internaţionale), prin creşterea abilităţilor practice şi îmbunătăţirea serviciilor  de orientare şi consiliere profesională.
Proiectul îşi propune să sprijine cei 700 de studenţi în tranziţia de la şcoală la viaţa activă prin oferirea serviciilor de consiliere şi a stagiilor de practică tutorizată. Activităţile practice se vor desfăşura în principal în cadrul instituţiilor publice aflate în coordonarea Consiliului Judeţean Dolj, care va oferi şi resursa umană în acest sens, dar şi în alte centre de practică specifice domeniului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS