14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Seară interculturală la Facultatea de Drept și Științe Sociale

Craiova: Seară interculturală la Facultatea de Drept și Științe Sociale

Universitatea din Craiova prin Facultatea de Litere în parteneriat cu Institutul de Etnografie și Folclor ”Constantin Brăiloiu” al Academiei Române și Institutul Norvegian de Teologie din Oslo (Norvegia) implementează, în perioada 2014-2015, proiectul „Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia” . Astfel, joi, 4 iunie, la ora 17.00, în Aula Magna a Facultății de Drept și Științe Sociale din Craiova, va avea loc o nouă  seară interculturală din cadrul  proiectului. Obiectivul principal al evenimentului este promovarea elementelor de specificitate ale culturii minorităților macedonene și italiene în cadrul comunității și diseminarea informațiilor despre viața comunitară a acestora.
Vor  participa exponenți ai Asociaţiei Macedonenilor din România (Președinte Constantina Dumitrescu) și ai Comunităţii italiene din Craiova (Președinte Mircea Feruglio).
Sunt invitați reprezentanți ai comunităților minorităților etnice din Craiova, ai mass mediei locale și regionale, studenți voluntari, public interesat de cultura minorităților din Oltenia. Vor fi prezentate secvențe ilustrative de tradiții și momente din istoria comunităților macedonene și italiene, momente artistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS