12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJandarmii vor asigura ordinea publică de Zilele Craiovei

Jandarmii vor asigura ordinea publică de Zilele Craiovei

Cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi ale Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a manifestărilor cuprinse în programul Zilelor Municipiului Craiova, eveniment ce se va desfăşura în perioada 2-7 iunie. Jandarmii vor colabora cu lucrători de la I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj şi Poliţiei Locale Craiova

Aproximativ 60 de jandarmi din cadrul IJJ Dolj vor asigura măsurile de ordine publică, în zilele de 02, 03 şi 04 iunie a.c., începând cu orele 19.00, la spectacolele de muzică populară susţinute de Ansamblul „Maria Tănase” ce se vor desfăşura în cartierele Rovine, Valea Roşie şi 1 Mai.

De asemenea, aproximativ 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică în zilele de 05, 06 şi 07 iunie, la spectacolele de muzică uşoară ce se vor desfăşura în Piaţa „Mihai Viteazul”, din Craiova.

Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.

Jandarmii îi invită pe participanţii la manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale (genţi, poşete, etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia (aparate foto-video, bijuterii, etc.), să manifeste răbdare, spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la aceste spectacole împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.

Pe timpul desfăşurării manifestărilor dedicate „Zilelor Municipiului Craiova”, la sediul celor două unităţi de jandarmi vor fi constituite rezerve de intervenţie pregătite să intervină în cel mai scurt timp dacă situaţia operativă o va impune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS