21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Condamnați pentru omorul la comandă din comuna Cârcea

Craiova: Condamnați pentru omorul la comandă din comuna Cârcea

Cei trei suspecți au fost arestați preventiv în seara de 10 septembrie 2014, la aproape o lună după comiterea crimei (Foto: Arhiva GdS)
Cei trei suspecți au fost arestați preventiv în seara de 10 septembrie 2014, la aproape o lună după comiterea crimei (Foto: Arhiva GdS)

Tribunalul Dolj a stabilit aseară pedepse pentru cei trei tineri implicați în uciderea unui bărbat din comuna doljeană Cârcea. Fiul victimei va sta 15 ani într-un centru de detenție pentru că i-a promis unui elev că îi dă 35.000 de euro pentru uciderea tatălui său, elevul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, iar cel care a ”intermediat” afacerea a primit o pedeapsă tot de 20 de ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, la începutul lunii august 2014, Adrian Buțu, de 18 ani, a hotărât să scape de tatăl său adoptiv, Nelu Buțu, un bărbat înstărit din comuna Cârcea. În urma anchetei, procurorii au stabilit că băiatul a pus la cale uciderea tatălui său adoptiv pentru a-i moșteni cât mai repede averea și afacerile cu fier vechi. Prin intermediul craioveanului Alexandru Iovan, Adrian Buțu a luat legătura cu Daniel Burican, un adolescent de 18 ani din comuna Calopăr, elev la Colegiul „Ştefan Odobleja“ din Craiova, care, în noaptea de 15 spre 16 august, l-a ucis pe Nelu Buțu. Din cei 35.000 de euro promiși de Adrian Buțu, suma de 5.000 de euro urma să ajungă la Iovan, intermediarul dintre cei doi tineri.

Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată la începutul lunii noiembrie 2014 pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, instigare, respectiv complicitate la comiterea infracțiunii de omor calificat, iar aseară au fost condamnați de magistrații Tribunalului Dolj.

Instanța a hotărât ca Adrian Buțu, care era minor la data comiterii faptei, să fie internat 15 ani într-un centru de detenţie, eliberarea din arest și punerea lui sub control judiciar. Alexandru Iovan a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, ca și Daniel Burican. Instanța a mai hotărât ca cei tri inculpați să achite rudelor victimei 210.000 lei drept daune morale și 60.000 de lei despăgubiri materiale.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de inculpați, procuror și părțile civile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS