15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConferinţa Naţională a Societăţii de Geografie din România, la Craiova

Conferinţa Naţională a Societăţii de Geografie din România, la Craiova

Universitatea din Craiova găzduieşte în aceste zile Conferinţa Naţională a Societăţii de Geografie din România. Cu acest prilej, vineri, 29 mai, a avut loc festivitatea oficială de aniversare a 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Geografie din România. La eveniment a participat Alteţa Sa Regală Principesa Maria, care a reprezentat Casa Regală a României.
Evenimentul a fost organizat de filiala Dolj a Societăţii de Geografie din România, Universitatea din Craiova – Departamentul de Geografie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. La manifestări au luat parte delegaţii ale Academiei Române – Institutul de Geografie, ale tuturor facultăţilor de profil din ţară şi ale tuturor filialelor judeţene ale Societăţii de Geografie din ţară. La eveniment au fost prezenţi şi academicianul Dan Bălteanu, directorul Institutului de Geografie, dar şi prof. univ. dr. Mihai Ielenicz-preşedintele Societăţii de Geografie din România, cadre universitare craiovene, dar şi profesori din ciclul preuniversitar. După festivitatea de deschidere a evenimentului, au fost prezentate o serie de comunicări ştiinţifice pe diverse secţiuni, precum: Geografie fizică – hazarde naturale; Structuri demografice şi dinamica populaţiei; Cercetarea geografică a mediului; Studiul geografic al ariilor protejate; Sisteme teritoriale şi dezvoltare regională.
Manifestările nu se vor opri însă aici, iar mâine va aveaa loc o aplicaţie practică Craiova-Vidin-Zajecar-Drobeta Turnu-Severin-Craiova, dar şi comunicări ştiinţifice programate să aibă loc în Sala Albastră a Universităţii din Craiova.
Societatea de Geografie a fost înfiinţată sub patronajul Curţii Regale a României, la Bucureşti, dar a avut concomitent două filiale, una la Iaşi şi cealaltă la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS