13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTurneul Stradivarius poposește la Craiova

Turneul Stradivarius poposește la Craiova

Turneul Stradivarius poposește la Craiova, pe 28 mai, de la ora 19.00, la Filarmonica ”Oltenia”, urmând să își continue periplul la Brașov, Baia Mare și în Franța, la Paris și Quimper. În acest an, Turneul Internațional Stradivarius – „Enescu Experience” este dedicat unei cauze de interes public – restaurarea Casei Enescu de la Mihăileni-Botoșani și transformarea sa într-un centru cultural și muzical internațional.
Violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, artistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius
Elder-Voicu, prezintă publicului român cea de-a VIII-a ediţie a Turneului Naţional Stradivarius. Alexandru Tomescu a concertat şi în
săli celebre ca: Théâtre des Champs Elysées (Paris), Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Concertgebouw (Amsterdam) etc. Alături de Alexandru Tomescu se va afla, ca şi în turneul precedent, pianistul rus Eduard Kunz, inclus de BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine.
În program: G. Enescu – Sonata pentru pian și vioară, op. 2, nr. 1 în re major, Sonata pentru pian și vioară, op. 6 în fa minor, Sonata pentru pian și vioară ~În caracter popular românesc~, op. 25.

În 2014, Alexandru Tomescu l-a invitat pe Eduard Kunz ca partener de scenă în Turneul Stradivarius – In the mood for Prokofiev, turneu în care au interpretat împreună o selecţie a celor mai apreciate lucrări pentru vioară şi pian ale compozitorului rus: Cinci melodii pentru vioară şi pian şi cele două Sonate pentru vioară şi pian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS