3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Un tânăr a fost prins cu peste 100km/h pe Calea Bucureşti

Craiova: Un tânăr a fost prins cu peste 100km/h pe Calea Bucureşti

Cristian Ionică, de 21 de ani, din Craiova, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism Mercedes pe Calea București cu viteza de 103 km/h (+53 km/h), pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în sumă de 877,5 lei și ca măsură complementară i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.

Ziua de ieri a reprezentat un nou prilej pentru ca polițiștii rutieri craioveni să organizeze o nouă acțiune preventivă în municipiul Craiova.
Acțiunile polițiștilor au vizat prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză precum și depistarea  persoanelor care conduc autovehicule în timp ce folosesc telefonul mobil fără a avea montat dispozitiv tip „mâini libere”.
Un alt aspect urmărit de polițiști a fost conștientizarea conducătorilor auto și pasagerilor cu privire la importanța portului centurii de siguranță.
În cadrul acțiunii polițiștii rutieri au  aplicat 79 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 12 000 lei.
Dintre acestea, 37 de sancțiuni au fost aplicate unor șoferi care au încălcat regimul legal de viteză, 5 sancțiuni unor persoane care au folosit telefonul mobil în timpul condusului fără a avea montat dispozitiv tip „mâini libere”,  iar alte 22  sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto sau pasagerilor pentru neportul centurii de siguranță.
Oamenii legii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 3 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS