10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Scorpionii Negri" au marcat 20 de ani de la înfiinţarea unităţii militare

„Scorpionii Negri” au marcat 20 de ani de la înfiinţarea unităţii militare

scorpionii negri

Batalionul 20 Infanterie „Dolj” din Craiova, structură aparţinând Brigăzii 2 Infanterie „Rovine”, a marcat astăzi 20 de ani de la înfiinţarea unităţii, printr-un ceremonial militar-religios. La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, prefectul judeţul Dolj, Sorin Răducanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, susţinând scurte discursuri. De asemenea, au fost prezente la ceremonie cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, precum şi reprezentanţi ai eşaloanelor superioare.

Un moment emoţionant din timpul evenimentului de astăzi a fost dezvelirea unui monument dedicat sublocotenentul post-mortem Claudiu Constantin Vulpoiu, militar craiovean căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan, la data de 30 martie 2014, în urma unui atac sinucigaş.

Programul ceremonialului dedicat marcării a 20 de ani de activitate a Batalionului 20 Infanterie, ai cărui membri sunt cunoscuţi drept „Scorpionii Negri” a inclus decernări de distincţii, depuneri de flori şi o defilare a militarilor craioiveni.

Militarii craioveni cunoscuţi drept „Scorpionii Negri” au o vastă experienţă în teatrele de operaţii, evidenţiindu-se în misiuni precum cele din Afganistan, Bosnia sau Irak. Jurnaliştii de la Agenţia de presă Radio România menţionează că drapelul de luptă al batalionului a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în gradul de Cavaler cu însemn de război pentru militari şi cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS