6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudenţi la Drept din ţară participă la un proiect de schimb de experienţă la Craiova

Studenţi la Drept din ţară participă la un proiect de schimb de experienţă la Craiova

(Foto: monitoruldeoltenia.com)
(Foto: monitoruldeoltenia.com)

Asociația Studenților în Drept (ASD-UC) organizează în această săptămână proiectul intitulat „Autostrada Dreptului”, care oferă studenților de la facultățile de drept din țară posibilitatea unui schimb de experiență. Evenimentul are loc până pe 26 aprilie la Facultatea de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova. Astfel, 14 studenți de la Facultatea de Drept din București, Facultatea de Drept din Sibiu și Facultatea de Drept din Iași au oportunitatea de a vizita Facultatea de Drept și Științe Sociale din Craiova și de a interacționa cu actualii și viitorii juriști craioveni.

În cadrul proiectului, participanții vor lua parte la diverse activități academice, culturale și de divertisment. Între acestea se numără cursuri și seminarii alături de colegii din Craiova, conform orarului din această săptămână, întâlniri cu profesorii craioveni și conducerea Facultății de Drept și Științe Sociale, o dezbatere organizată de către Baroul Dolj privind apropierea dintre instituție și studenți, o lansare de carte, precum şi vizitarea orașului, instituțiilor și a monumentelor istorice, precum și a parcului Nicolae Romanescu. În cadrul proiectului va fi organizată şi conferință pe teme de mediere și insolvență, activități interactive de socializare și de cunoaștere şi activități de team building precum paintball, bowling, cinema, karaoke etc.

Proiectul „Autostrada Dreptului” a luat naștere în urmă cu doi ani, la inițiativa studenților Facultății de Drept și Științe Sociale Craiova și Facultății de Drept București. Ideea unui program național de mobilități studențești pentru programele de studii universitare de drept din cadrul Hexagonului Facultăților de Drept este benefică pentru pregătirea viitorilor juriști, iar programul Autostrada Dreptului susținut de studenții craioveni și colegii lor din țară este un prim pas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS