10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova găzduieşte faza naţională a Concursului de Fizică Interuniversitar "Dragomir Hurmuzescu"

Craiova găzduieşte faza naţională a Concursului de Fizică Interuniversitar „Dragomir Hurmuzescu”

(Foto: ziuaconstanta.ro)
(Foto: ziuaconstanta.ro)

Faza naţională a Concursului de Fizică Interuniversitar „Dragomir Hurmuzescu” se va desfăşura la Craiova, în perioada 27-28 martie. În cadrul acestei competiţii, cei mai buni 35 de studenţi de la cele cinci centre universitare importante din ţară îşi vor încerca forţele. Studenţii din anii I şi II vor susţine o probă scrisă, iar cei din anul III vor prezenta teme de interes pentru ei, rezultatele unor stagii de practică, ale unor studii proprii sau ale unor teme de cercetare efectuate alături de profesorii lor.

Proba scrisă se va desfăşura pe 28 martie, între orele 9:00 – 12:00, în sala C124 a Universităţii din Craiova. În aceeaşi zi, de la ora 13:30, Dan Andrei, Manager Cercetare & Dezvoltare de la Cummins Generator Technologies va face o prezentare a celor mai importante direcţii de dezvoltare ale acestei companii la Craiova. Evenimentul va avea loc la sala C226. Prezentările studenţilor de anul III se vor realiza în intervalul orar 14:00-18:00, iar premierea este programată la ora 19:00.

Departamentul de Fizică din cadrul Universităţii din Craiova organizează întâlnirea Consorţiului Facultăţilor de Fizică din ţară, la care, în general, se iau decizii importante legate de strategiile de cercetare şi cooperare pentru următorii ani. Reprezentanţii Facultăţilor de Fizică se vor întâlni la Casa Universitarilor, sâmbătă, 28 martie, între orele 9:00 şi 17:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS