10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi poliţişti au refuzat o mită de 200 de lei

Doi poliţişti au refuzat o mită de 200 de lei

Potrivit oamenilor legii, şoferul a încercat să mituiască cu 200 de lei poliţiştii care l-au amendat

Un bărbat din judeţul Argeş a fost arestat la domiciliu, sâmbătă, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită. Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 47 de ani a încercat să mituiască cu 200 de lei doi poliţişti din Filiaşi, care l-au amendat pentru lipsa poliţei RCA şi depăşirea vitezei legale.
În cursul zilei de vineri, un echipaj de poliţişti din Filiaşi a oprit un autovehciul Mecedes Vito, condus de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Poiana Lacului, judeţul Argeş, care depăşise viteza legală. Oamenii legii susţin că şoferul a încercat să-i mituiască pe poliţişti pentru a scăpa de amendă. „Întrucât conducătorul auto nu deţinea poliţă RCA valabilă, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, iar ca măsură complementară au reţinut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare. După ce i-a fost adus la cunoştinţă conţinutul procesului-verbal de constatare a contravenţiilor, conducătorul auto a oferit suma de 200 de lei poliţiştilor, pentru ca aceştia să nu mai ia măsurile legale ce se impuneau“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
Agenţii de poliţie au informat şeful Inspectoratului şi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj despre tentativa de mituire, iar cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Sâmbătă, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, însă instanţa de judecată nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor.
„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Dobrin Marian pe o durată de 30 zile, începând cu 05.01.2019 şi până la 03.02.2019 inclusiv“, se arată în hotărârea instanţei, care poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS