10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumarii fac apel către şoferi să nu îşi parcheze maşinile la întâmplare în Rânca

Drumarii fac apel către şoferi să nu îşi parcheze maşinile la întâmplare în Rânca

Se anunţă ninsori de Anul Nou în staţiunea montană Rânca, din judeţul Gorj. Din acest motiv, reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu lansează un apel către toţi conducătorii auto care vor urca la Rânca să nu îşi parcheze maşinile la întâmplare, pe Transalpina. În minivacanţa de Crăciun au existat mai multe situaţii în care utilajele de deszăpezire au fost blocate din cauza unor autoturisme parcate în mod necorespunzător. Astfel, drumarii nu au mai putut trece ore bune să intervină în zonele unde era necesar. În aceste zile se lucrează la amenajarea de noi locuri de parcare pe marginea DN 67C, acolo unde este posibil. Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, a declarat că în zona pensiunilor, responsabilii cu amenajarea locurilor de parcare sunt cabanierii.

200-300 de lei amenajarea unui loc de parcare

În momentul de faţă, amenajarea unui singur loc de parcare în apropierea unei pensiuni din staţiune costă între 200 şi 300 de lei. Este vorba de tarifele solicitate de administratorii de firme care deţin utilaje de deszăpezire şi care sunt solicitaţi în Rânca pentru a face locuri de parcare lângă anumite hoteluri şi pensiuni. Faţă de perioada Crăciunului, de Anul Nou sunt aşteptaţi mult mai mulţi turişti. Dacă de Crăciun în staţiune au fost aproximativ 3.000 de turişti în fiecare zi, în minivacanţa de Revelion în Rânca se estimează prezenţa zilnică a 4.000-5.000 de persoane. Este vorba atât de turiştii care au închiriat locuri în pensiuni şi în cabane, precum şi cei care vor urca la schi în fiecare zi, fără să se cazeze în staţiunea montană din nordul judeţului Gorj.

Pregătiţi cu nouă utilaje în caz de ninsori

Drumul care face legătură între oraşul Novaci şi staţiunea montană Rânca este curat, cu excepţia zonei de lângă Releul de telecomunicaţii, unde zăpada de pe carosabil măsoară între 1 şi 3 centimetri. Este vorba de tronsonul de drum cuprins între kilometri 24 şi 34. Este motivul pentru care drumarii le recomandă conducătorilor auto să deţină lanţuri în portbagajul maşinii atunci când vor urca la Rânca. „Avem șapte utilaje pregătite de intervenţie, la care se adaugă o autofreză şi o autoşenilată. Sunt stocuri de material antiderapant pentru a interveni timp de o lună, în fiecare zi. Şoferii trebuie să ştie că este nevoie ca maşinile să fie echipate cu lanţuri antiderapante și lopată pentru zăpadă. Trebuie să respecte indicaţiile poliţiei şi ale drumarilor. Să nu parcheze, de asemenea, pe carosabil în staţiune, să putem să lucrăm. Facem locuri pe marginea şoselei acolo unde se poate. Lângă pensiuni nu este treaba noastră. Alături de noi vor fi în Rânca, în minivacanţa de Anul Nou, poliţişti, jandarmi, salvamontişti. În caz de vreme rea, respectiv vânt şi viscol puternic, îi vom însoţi pe conducătorii auto la urcare şi la coborâre“, a declarat Cristi Tudor, inginer în cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS