13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExpoziţia anului la Muzeul Olteniei

Expoziţia anului la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei Craiova, secția Istorie-Arheologie, în colaborare cu Muzeul Municipiului București, a găzduit ieri cel mai important moment cultural al anului 2018 şi anume vernisarea expoziţiei „Iluzii, Deziluzii și Marea Unire“, un proiect dedicat centenarului.
Expoziţia a adus în faţa publicului piese de patrimoniu, documente, fotografii, brevete, piese în premieră care ne amintesc atât de perioada Marelui Război, cât şi de momentele importante de la 1 Decembrie 1918.
Una dintre piesele de rezistenţă ale expoziţiei este Albumul lui Samoilă Mârza. Numit „fotograful Unirii“, acesta a realizat singurele fotografii care se păstrează din timpul evenimentelor din 1 Decembrie 1918. Publicul vizitator a avut ocazia să intre în atmosfera vremurilor de acum 100 de ani, când visul unei națiuni a devenit o îndreptățită realitate. Vizitatorii au făcut o incursiune în timp, parcurgând drumul plin de jertfă al românilor în timpul Marelui Război. Specialiștii Muzeului Olteniei au realizat o îmbinare reușită a informației științifice cu spectaculozitatea butaforiei, cu scopul reconstituirii cât mai fidele a evenimentelor istorice din epoca respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS