21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInvestiţie de 380.000 de lei, inaugurată la Clinica Psihiatrie II

Investiţie de 380.000 de lei, inaugurată la Clinica Psihiatrie II

La Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova a avut loc, ieri, inaugurarea lucrărilor de reabilitare a Clinicii Psihiatrie II – „Aripa Femei“. Investiţia, în valoare de 380.000 de lei, a fost făcută cu bani de la bugetul local şi a constat în reparaţii curente şi igienizări în toate saloanele, înlocuirea covorului medical din saloane şi de pe hol şi refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare. În regie proprie, spitalul a înlocuit frigiderele vechi din saloane cu altele noi, a schimbat caloriferele şi a recondiţionat băile (au fost schimbate gresia, faianţa şi instalaţiile sanitare). Un hol al clinicii, unde se află birourile medicilor, a fost transformat chiar într-o minigalerie de artă, unde vor fi expuse şi picturi realizate de pacienţi.
„Putem spune acum că şi «Aripa de femei» din clădirea secţiei clinice de psihiatrie II arată la standarde europene, după ce, în vară, au fost făcute reparaţii şi la «Aripa bărbaţi» a clinicii, şi sperăm ca pacientele care vor fi internate aici să plece, dacă nu e posibil vindecate, măcar cu o stare ameliorată foarte bună. Fiind o clinică specială, cu pacienți speciali, ne-am gândit ca și îmbunătățirile care se fac să fie tot speciale. Acum pot spune că vom lucra în condiţii bune şi foarte bune şi cu siguranţă că şi rezultatele vor fi cele dorite“, a spus Anca Tudor, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova.

„Mă bucur că fondurile minime sunt folosite şi eficientizate la maximum“

Managerul a ţinut să reamintească şi faptul că de la sfârșitul lunii noiembrie Spitalul de Neuropsihiatrie a devenit Centru de scleroză multiplă pentru pacienţii din regiunea Oltenia şi că aceştia vor fi trataţi aici în cele mai bune condiții, corespunzător afecțiunii de care suferă. „Pentru aceşti pacienţi, intrarea în programul de scleroză multiplă a fost foarte importantă, pentru că nu mai sunt nevoiţi acum să facă drumul la București, un mare chin pentru ei. Suntem în faza de achiziție a medicamentelor și, deși avem un număr mic de pacienți care au intrat în program – 20, adresabilitatea este foarte mare“, a adăugat Anca Tudor. Ea a mai pomenit şi de ambulanţa nouă care a intrat în dotarea spitalului şi care a fost achiziţionată cu sprijinul primăriei.
La inaugurare au fost prezenţi şi reprezentanţii Primăriei Craiova, în frunte cu edilul Mihail Genoiu. „Mă bucur că fondurile minime sunt folosite şi eficientizate la maximum aici, aducându-ne în situația să alocăm spitalului fonduri şi mai mari pe viitor. Este a treia oară în acest an când venim să vedem o investiţie la Spitalul de Neuropsihiatrie, ceea ce nu ne poate duce decât la ideea că ne putem baza pe această echipă managerială atunci când le alocăm fonduri“, a afirmat primarul Genoiu. „Mă bucur că avem plăcerea de a vedea un spital, un loc de alinare a suferinței așa cum ne-am dori să fie toate din oraș și să sperăm că anul viitor ne vom mișca foarte repede cu tot ceea ce mai avem de făcut la Spitalul de Neuropsihiatrie, care deja are altă față. Cred că o să ne ocupăm mai mult și de curte“, a conchis edilul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS