8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSă ajutăm o mamă să scape de cancer. Să facem un miracol de Crăciun

Să ajutăm o mamă să scape de cancer. Să facem un miracol de Crăciun

O mamă luptă să trăiască pentru fetița sa de numai opt ani. O profesoară iubită de elevii săi și apreciată de colegi. O femeie care se împotrivește, cu toate puterile ei, unei boli care de câteva luni i-a dat peste cap toată viața. Elena Frumușeanu are 46 de ani și a fost diagnosticată cu cancer mamar galopant în vară. Acum trece prin chinuitoarele ședințe de chimioterapie. Pe 11 februarie 2019 este programată la București pentru operația de dublă mastectomie – singura ei șansă să rămână în viață, să trăiască pentru fetița ei care nu are pe nimeni altcineva pe lume dacă mama ei piere. Viața Elenei depinde de suma de 35.000 de lei. Împreună putem face un miracol de Crăciun pentru mamă și fiică. Orice donație contează.

Totul a început în vară. Elena făcea parte din comisia de evaluare de la examenul de bacalaureat, când a simțit că o deranja ceva. A pus mâna și a simțit un nodul la sân. A mers la medic pentru control. „Era ceva tare și care mă deranja. Am mers la o doamnă doctor, m-am gândit inițial că e ceva hormonal eu având și o problemă cu tiroida. Am fost trimisă după acest prim control să fac o elastografie. De aici mi-au spus că trebuie să merg cât mai repede la un medic oncolog. Am plecat la București. Am făcut o programare la prof. univ. dr. Alexandru Blidaru. Mi s-a spus că este un medic bun. Am făcut biopsia și s-a confirmat diagnosticul de cancer mamar galopant – carcinom mamar confirmat prin biopsie“, povestește craioveanca.

„Îmi doresc să trăiesc pentru fetița mea. Nu pot să o las singură pe lume“

Boala a venit ca un trăsnet pentru Elena și fetița ei de numai opt ani. Singura rudă a femeii este mama ei de 80 de ani. Nu are pe nimeni altcineva. Din septembrie, Elena face chimioterapie la doamna doctor Mustață. Cu o putere de fier după o ședință de chimioterapie ne-a povestit drama prin care trece. Vorbește deschis despre situația în care se află. E demnă. Își dorește să trăiască pentru fetița ei.
„Îmi doresc să trăiesc pentru fetiția mea care are doar 8 ani. O cresc singură. Dacă eu mor, fetița rămâne pe drumuri. Zece ani trebuie să mai trăiesc neapărat, măcar să facă 18 ani. Nu am cum să o las singură pe lume. O ia statul pentru că nu are pe nimeni“, spune Elena în lacrimi.

„Nu am de unde să acopăr toată suma necesară“

La trei-cinci săptămâni după ce termină ședințele de chimioterapie, Elena trebuie să teacă prin operația grea de care îi depinde viața – dublă mastectomie. Pentru că trebuie să facă operația la timp și nu poate să stea după listele lungi de așteptare de la spitalul de stat, Elena a fost programată pe 11 februarie 2019 pentru operație la Regina Maria în București. Are nevoie însă de 35.000 de lei. „Dr. Blidaru mi-a spus că, după terminarea ședințelor de chimioterapie, este nevoie de operație. La spitalul de stat există mari liste de așteptare. Eu trebuie să fac operația în primele trei – cinci săptămâni de la ultima ședință de chimioterapie. Ultima ședință de chimioterapie este pe 24 ianuarie. Este o operație grea – dublă mastectomie și extirparea ganglionilor. Nu am de unde să acopăr toată suma necesară“, a spus Elena.
Protezele care trebuie montate în timpul aceleiași operații costă și ele 1.200 de euro. „I-am spus domnului doctor că nu am nevoie de proteze, dar mi-a spus că este important să fac pentru că nu am peste 50 de ani și că trebuie să facă reconstrucție în timpul operației“, a mai precizat Elena.
După operație, pentru ea urmează două luni de ședințe de radioterapie.

CUM PUTEȚI AJUTA

Puteți face donații în contul Elenei Frumușeanu:
RO63CECEC001946240926611

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS