17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn autocar cu 29 de pasageri s-a răsturnat în județul Olt

Un autocar cu 29 de pasageri s-a răsturnat în județul Olt

Un accident de circulație în care a fost implicat un autocar care circula pe ruta Târgu-Mureș – Craiova s-a răsturnat în județul Olt, pe Drumul Județean 677, pe raza localității Găneasa.
Evenimentul a avut loc sâmbătă seară, 15 decembrie 2018, când un autocar care efectua o cursă regulată pe ruta Târgu-Mureș – Craiova a derapat din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum și s-a răsturnat. Cei 29 de pasageri au fost nevoiți să aștepte intervenția autorităților pentru a putea fi evacuați din autocar, ușile fiind blocate.
„Pompierii Detașamen-tului Slatina, cu o autospecială pentru transport personal și victime multiple, un echipaj SMURD și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare au intervenit pe Drumul Județean 677, între localitățile Salcia și Pleșoiu, la un accident rutier.
În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 29 de pasageri și șoferul. Autocarul se deplasa pe ruta Târgu Mureș – Craiova.
La sosirea echipajelor, autocarul a fost găsit în afara carosabilului, răsturnat pe partea dreaptă, cu ușile blocate din cauza zăpezii, iar cele 29 de persoane se aflau în interiorul acestuia.
Cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialelor, pompierii au îndepărtat zăpada care bloca accesul către persoanele din interior. Ulterior, toți cei 29 de pasageri au fost evaluați medical și evacuați în condiții de siguranță. Nicio persoană nu prezenta urme de traumă și nu a necesitat îngrijiri medicale“, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.
Autocarul a fost repus pe carosabil cu ajutorul unui buldoexcavator al SVSU Slătioara și al unui tractor aparținând unei societăți comerciale, până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil cele 29 de persoane fiind transportate la școala din localitatea Slătioara.
„Din primele verificări a reieșit faptul că un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Târgu Mureș, în timp ce conducea un autocar pe Drumul Județean 677, pe raza comunei Găneasa, nu ar fi adaptat viteza la condițiile meteo și de drum și a pierdut controlul asupra direcției de mers, ieșind în afara părții carosabile.
(…) Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ“, a transmis purtătorul ed cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS