16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞcolile din Târgu Jiu şi Motru, închise astăzi

Şcolile din Târgu Jiu şi Motru, închise astăzi

Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme din ultimele 48 de ore (căderi masive de zăpadă), dar și a prognozei meteo care vizează municipiul Târgu Jiu în următoarea perioadă și care prevede ninsori abundente, precum și din cauza problemelor apărute la rețeaua de alimentare cu energie electrică a municipiului Târgu Jiu, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, întrunit ieri, a aprobat ca astăzi cursurile din unitățile școlare (cu excepția grădinițelor și creșelor) să fie suspendate.
De altfel, ca urmare a vremii nefavorabile, toate utilajele de deszăpezire disponibile au fost scoase pe străzile din Târgu Jiu. Primăria Municipiului Târgu Jiu recomandă proprietarilor de autoturisme să parcheze în așa fel încât să nu obstrucționeze intervenția acestor utilaje. De asemenea, persoanele fizice și juridice sunt rugate să îndepărteze zăpada din fața locuințelor, blocurilor și spațiilor comerciale pe care le administrează. Se intervine cu prioritate pentru eliberarea principalelor artere din oraș, a căilor de acces către spitale și pentru eliberarea rutelor mijloacelor de transport în comun. Angajații Edilitara au fost solicitați în diverse zone din municipiu pentru îndepărtarea copacilor prăbușiți sub greutatea zăpezii. Prioritare sunt intervențiile de eliberare a căilor de acces. Parcul Central „Constantin Brâncuși“ a fost închis.
Cu privire la sesizările primite din partea cetățenilor referitoare la problemele sistemului de alimentare cu energie electrică, Primăria Municipiului Târgu Jiu a solicitat echipelor companiei CEZ să intervină pentru remedierea acestora.
Şi Primăria Motru a luat decizia ca astăzi să fie închise şcolile, pentru a se putea desfăşura lucrări de deszăpezire în tot oraşul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS