11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 17 – 30 decembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, până la mijlocul primei săptămâni, vremea se va răci ușor, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea de la 1…2 grade, spre – 2 grade, iar cea a minimelor de la -2…0 grade, până în jurul a -6 grade în nopțile de 19/20 și 20/21decembrie. Începând cu data de 21 decembrie valorile termice vor crește și chiar dacă vor mai avea mici fluctuații vor caracteriza o vreme apropiată sau chiar ușor mai caldă decât în mod normal, astfel că maximele se vor situa în medie între 2 și 4 grade, iar minimele între -4 și -2 grade. Vor fi precipitații, moderate cantitativ în data de 17 decembrie, și slabe în 18, 21 și 22 decembrie, dar posibil și după data de 25 decembrie.

La munte, în cea mai mare parte a intervalului regimul termic diurn va fi mai scăzut decât cel normal și va fi caracterizat de medii ale temperaturilor maxime între -3 și 0 grade. Cele mai ridicatevalori vor fi în zilele de 20, 24, 25 și 26 decembrie. În schimb, valorile termice nocturne vor fi strict negative și se vor situa în medie între -8 și -6 grade, posibil mai ridicate până în jurul a -4 grade în nopțile de 25, 26 și 27 decembrie. Precipitații slabe cantitativ vor apărea în zilele de 17 și 18 decembrie, dar cu caracter local și temporar și în perioada 21 – 30 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS