5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPieton mort după ce a fost lovit de două autoturisme

Pieton mort după ce a fost lovit de două autoturisme

Bărbatul de 62 de ani a murit pe loc după ce a fost lovit de două autoturisme

Accident teribil pe DN 6, la ieşire din municipiul Craiova, în apropierea supermarketului Selgros. Un bărbat, de 62 de ani, din comuna doljeană Întorsura, a fost ucis pe loc, miercuri seară, după ce a fost lovit în plin de două autoturisme Volkswagen care circulau dinspre Craiova către Caracal.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, bărbatul s-a angajat în traversarea drumului de pe partea opusă a supermarketului Selgros, iar când a ajuns pe banda a doua a sensului de mers Craiova – Caracal, a fost lovit în plin de un autoturism Volkswagen, condus de o femeie de 36 de ani, din comuna Cârcea. Ulterior, pietonul a fost proiectat pe prima bandă a drumului, unde a fost lovit de un alt autoturism, tot un
Volkswagen, care era condus în aceeași direcție de un șofer, de 33 de ani, din Coșoveni.
La locul accidentului a fost trimisă o ambulanţă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbatul de 62 de ani, care a decedat pe loc.
Oamenii legii au stabilit, după primele cercetări, că bărbatul s-a angajat neregulamentar în traversarea DN 6, dar şi că acesta purta haine închise la culoare, aşa că nu a fost observat la timp de şoferiţa de 36 de ani. Mai mult decât atât, în acea zonă drumul este slab iluminat.
Mai trebuie spus că, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii de la Rutieră au efectuat o acţiune în trafic tocmai pentru disciplinarea celor care traversează prin locuri nepermise şi fără să se asigure. În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 209 sancţiuni contravenţionale, din care 139 au fost aplicate pietonilor. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 21.000 de lei.

Traversarea neregulamentară, principala cauză a accidentelor de circulaţie

Potrivit poliţiştilor doljeni, numărul accidentelor rutiere grave a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie este ceva mai mic. Astfel, în perioada 1 ianuarie – 13 decembrie 2017, în judeţul Dolj au fost înregistrate 248 de accidente grave, soldate cu 72 de morţi şi 220 de răniţi grav. Anul acesta, în aceeaşi perioadă, numărul accidentelor rutiere a fost de 252, iar numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa a fost de 61. În 2018, numărul persoanelor rănite grav este tot 220, ca şi anul trecut.
Oamenii legii spun că, anul acesta, traversarea neregulamentară a pietonilor a fost principala cauză a accidentelor de circulaţie. „Anul trecut, prima cauză generatoare de accidente era viteza excesivă, neadaptată condițiilor de trafic. Anul acesta, până în prezent, cauza cu cel mai mare impact în producerea accidentelor a fost traversarea neregulamentară a drumurilor de către pietoni. Alte cauze importante în producerea accidentelor în perioada analizată au fost neacordarea priorității atât pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, cât și autovehiculelor care circulă pe drumuri cu prioritate, și viteza excesivă, neadaptată condițiilor de trafic“, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS