24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRămâne după gratii din prea multă „dragoste“ pentru biciclete

Rămâne după gratii din prea multă „dragoste“ pentru biciclete

Judecătorii doljeni au respins, ieri, o cerere de eliberare condiţionată a unui tânăr condamnat în mai multe dosare pentru furt de biciclete. În total, după contopirea pedepselor primite în mai multe dosare, craioveanul de 25 de ani trebuie să execute şapte ani şi opt luni de închisoare.

Craioveanul Ionuț Dovlecioaica, de 25 de ani, le-a dat bătăi de cap poliţiştilor ani la rând. De exemplu, numai în vara anului 2014, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj anunțau că au reținut în sarcina lui Ionuț Dovlecioaica 28 de furturi de biciclete de pe raza municipiului Craiova.
„Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în baza autorizaţiilor emise de magistraţii Judecătoriei Craiova şi cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 14 biciclete, despre care s-a stabilit că au fost sustrase. În urma investigaţiilor oamenilor legii, a fost identificat autorul în persoana lui Ionuț D., din Craiova, în prezent arestat preventiv pentru acelaşi gen de fapte, respectiv furturi de biciclete“, au precizat polițiștii doljeni.
Aceştia din urmă au mai explicat că suspectul sustrăgea biciclete „profitând de neatenţia craiovenilor sau prin pătrunderea în uscătorii şi scări de bloc“. În urma cercetărilor s-a mai stabilit că, după ce fura bicicletele, Dovlecioaica le vindea cu sume mult mai mici decât valoarea lor reală, mai exact cu sume între 50 și 70 de lei.

Condamnări pe bandă rulantă

Ionuț Dovlecioaica a ajuns pentru prima oară în arestul IPJ Dolj pe 12 septembrie 2013, iar după două săptămâni a și fost trimis în judecată pentru furt. Pe 14 octombrie a fost condamnat de Judecătoria Craiova la doi ani de închisoare cu suspendare și eliberat din arest. Sentința a rămas definitivă pe 29 octombrie, același an. În februarie 2014, craioveanul a fost din nou arestat preventiv pentru furt calificat și a fost eliberat pe 13 mai, printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.
În iunie 2014, același Dovlecioaica a fost arestat preventiv tot pentru furt de biciclete, iar în mai 2015 a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare, pedeapsă care o cuprinde şi pe cea de doi ani cu suspendare.
Au urmat şi alte condamnări, iar în noiembrie 2016, magistraţii de la Judecătoria Craiova i-au contopit toate pedepsele primite în una singură, de şapte ani şi opt luni de închisoare. Hotărârea instanţei a rămas definitivă în septembrie 2017, după ce Tribunalul Dolj a respins contestaţia formulată de condamnat.
În toamna acestui an, Dovlecioaica a formulat, fără succes însă, o primă cerere de eliberare condiţionată din penitenciar. A doua cerere de eliberare, care s-a judecat pe 25 octombrie, a avut acelaşi rezultat. „Respinge cererea de eliberare condiţionată formulată de petentul condamnat Dovlecioaica Ionuţ. Fixează termen pentru reînnoirea cererii după data de 1.06.2019“, se arată în hotărârea instanţei.
A urmat o altă contestaţie, iar ieri, Tribunalul Dolj a respins acţiunea craioveanului de 25 de ani, aşa că acesta rămâne deocamdată după gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS