16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalȘi-a înjunghiat iapa pentru că nu a mai putut urni din loc o căruță încărcată cu nisip

Și-a înjunghiat iapa pentru că nu a mai putut urni din loc o căruță încărcată cu nisip

Fapta unui sătean din localitatea olteană Morunglav a oripilat internetul după ce mai multe imagini postate de vecinii bărbatului care și-a omorât animalul au fost făcute publice.

Un bărbat în vârstă de 48 de ani și-ar fi omorât iapa care purta în pântece un mânz, după ce aceasta nu a mai reușit să tragă o căruță încărcată cu nisip. Fapta s-a petrecut într-un sat din Bobicești, protagonist fiind un bărbat din comuna vecină, Morunglav. Bărbatul ar fi înhămat la căruță iapa care aparținea fiului său și a pornit-o spre albia Oltețului, de unde a vrut să aducă acasă nisip. A încărcat căruța, însă iapa nu a mai reușit să o urnească din loc, nisipul fiind ud și deosebit de greu. Furios, bărbatul a înjunghiat, pur și simplu, animalul, martorii la scenă, care au postat ulterior pe Facebook fotografii și comentarii, relatând că au fost impresionați de chinul mânzului din pântece.
„Mai avea și mânz în burtă. Când am ajuns eu acolo, iapa era moartă și se vedea cum se zbătea mânzul în burtă“, a postat cineva un comentariu la fotografiile care au ajuns pe un cont de Facebook. „Ăsta trebuie și el schingiuit. Poate ajunge pe mâna poliției, că o merită din plin“, a fost alt comentariu, din șirul de comentarii desprinzându-se ideea că făptașul și-ar agresa, de altfel, și membrii familiei.
Martorii au anunțat poliția, care cercetează cazul. „Polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omorâre a animalelor cu intenție, urmând a se stabili în ce împrejurări s-a produs fapta“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Bărbatul care și-a omorât calul își terozizează familia

Fiul bărbatului care duminică după-amiază și-a omorât calul pentru că acesta nu a reușit să urnească din loc o căruță plină cu nisip ud a povestit că a trecut prin ani de coșmar, în prezent fiind plecat de acasă din cauza agresiunilor.
Bebe Gheorghe, unul dintre copii bărbatului de 48 de ani, din Morunglav, județul Olt, care duminică după-amiază și-a omorât calul, povestește că a avut o copilărie de coșmar alături de tatăl violent. Tânărul are 17 ani, iar de patru ani și-a luat viața în mâini, îngrijind animalele pe la diverse ferme. La fel ca el au mai făcut alți doi frați, cel mare, de 21 de ani, și unul mai mic, de 15 ani. Cel din urmă a stat o vreme și în sistemul de protecție a copilului, după ce profesorii au descoperit la școală că are urme de lovituri pe corp, iar în urma anchetei s-a stabilit că tatăl i-a aplicat „tratamentul“.
Tânărul a povestit că iapa pe care tatăl său a omorât-o a cumpărat-o, de fapt, el, cu banii câștigați într-o vară, 800 de lei. Întors acasă, lucrurile nu au stat multă vreme în ordine, pentru că certurile au reapărut, fiind nevoit să plece din nou. La fel a făcut și mama sa cu cei patru frați ai lui mai mici.
„O vară am stat la un cioban, vecin de sat cu noi, în Comănești. Sunt de la 13 ani plecat de acasă. De frică am plecat, ne bătea pe toți, nu numai pe mine. De multe ori a anunțat mama poliția, dar n-au avut ce să-i facă. O dată, când a venit poliția, a ieșit cu securea la ei, la poartă“, a povestit Bebe, care a renunțat la școală pe când era în clasa a VII-a. Și-ar dori să revină, să termine „măcar opt clase, să pot să mă angajez muncitor, să plec din sat“, a mai spus tânărul, care a fost susținut de un consătean să se înscrie din nou la școală, la Balș.

Trecutul violent al bărbatului, confirmat de polițiști

Viața familiei Gheorghe niciodată n-a fost liniștită, deși „tata a fost și bun, dar demult, când eram noi mici-mici, după care a luat-o cu băutura“.
„Pe noi, când ne bătea, nu mai stăteam acasă, plecam, dormeam mai mult pe câmp, de frica lui, când o bătea pe mama mai plecam și cu ea. Ne mai duceam și pe la vreun cunoscut…“, a povestit Bebe, care cel mai mult își dorește să se sfârșească scandalurile, deși niciodată nu s-a gândit cum ar fi acest lucru posibil.
IPJ Olt a confirmat că bărbatul cercetat acum pentru omorârea animalelor cu intenție este un client mai vechi și că a existat chiar o plângere scrisă pe numele lui, înaintată de soție și retrasă între timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS