5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace închisoare pentru incendierea a trei autoturisme

Face închisoare pentru incendierea a trei autoturisme

Magistrații Curţii de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne la trei ani de închisoare cu executare un tânăr acuzat că a pus foc unui autoturism VW Passat. Flăcările s-au extins și au cuprins un BMW și un Volvo, dar și gardul unui imobil din Pielești.

Cercetările în acest dosar de distrugere au fost începute de oamenii legii în ianuarie, anul acesta, după ce o femeie de 34 de ani a sunat la 112 și a anunțat că autoturismul său, un VW Passat care se afla parcat în faţa locuinţei sale din comuna Pieleşti, a fost cuprins de flăcări. În urma anchetei s-a stabilit că, în noaptea de 19 spre 20 ianuarie, autoturismul a fost stropit cu benzină și incendiat de Răzvan Udrescu, de 22 de ani, din Craiova, un cunoscut al prietenului femeii de 34 de ani.
Udrescu a fost surprins de camerele de supraveghere când a intrat cu un taxi într-o stație peco din apropiere, de unde a cumpărat un litru de benzină. Ulterior, tânărul a fost filmat când s-a apropiat de mașină, a aruncat benzină pe ea și i-a dat foc. După comiterea faptei, tânărul a plecat la Craiova cu alt taxi. Anchetatorii au reținut că flăcările s-au extins și la alte două autoturisme parcate în apropiere, un BMW și un Volvo, dar și la gardul unei locuințe. Inculpatul ar fi recurs la acest gest „pe fondul unor neînțelegeri mai vechi cu concubinul persoanei vătămate“, după cum au mai precizat procurorii craioveni în rechizitoriul întocmit. Răzvan Udrescu și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor.

Trei ani cu executare pentru distrugere

Inculpatul a fost reţinut pe 20 ianuarie, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv. La începutul lunii februarie, Udrescu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanță care s-a pronunțat la începutul lunii iunie. Udrescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pedeapsă la care a fost adăugat un rest de 265 de zile, rămas neexecutat dintr-o pedeapsă de doi ani și nouă luni de închisoare pentru tâlhărie. În plus, inculpatul a fost obligat să plătească pagubele produse, în total sumele de 14.500 de euro și 3.000 de lei. Sentința a fost atacată cu apel de inculpat, iar la sfârşitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar.
Instanţa a aplicat prevederile recursului compensatoriu şi a scăzut din pedeapsă 141 de zile, iar în final, inculpatul a fost condamnat definitiv la trei ani şi 124 de zile de închisoare cu executare. Din pedeapsa primită se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv, de pe 20 ianuarie şi până pe 6 decembrie.

Recursul compensatoriu

Potrivit Legii nr. 254/2013, la calcularea pedepsei executate efectiv se are în vedere și executarea pedepsei în condiții necorespunzătoare, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS