22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace închisoare pentru furt de curent

Face închisoare pentru furt de curent

Poliţiştii doljeni au ridicat şi dus în penitenciar un bărba,t de 66 de ani, din comuna Bârca, condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare pentru furt şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţeaua electrică. Oamenii legii spun că pedeapsa cuprinde şi o alta mai veche, de patru ani cu suspendare pentru furt calificat. „Ieri, 5 decembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca au depistat un bărbat de 66 de ani, din localitate, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei de patru ani şi opt luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţeaua electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Bărbatul mai fusese condamnat anterior pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, instanţa de judecată dispunând suspendarea executării acesteia. Cel în cauză a fost încarcerat de poliţişti în penitenciar“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
Este vorba de Marcel Cinghinău, care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru furt calificat în iulie 2013, parte vătămată în dosar fiind Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii Segarcea.
Ulterior, în februarie, anul acesta, bărbatul a fost trimis în judecată pentru furt şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţeaua electrică, iar pe 20 noiembrie Judecătoria Segarcea l-a condmnat la opt luni de închisoare pentru infracţiunile comise. La această pedepasă a fost adăugată cea de patru ani primită în 2013, aşa că doljeanul de 66 de ani trebuie să execute aproape cinci ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS