11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFacturile la gunoi, plătite la magazin

Facturile la gunoi, plătite la magazin

Începând cu luna decembrie, craiovenii, dar şi abonaţii din alte localităţi îşi pot plăti facturile la gunoi în magazinele PayPoint. Abonaţii operatorului local, SC Salubritate Craiova SRL, nu vor mai fi nevoiţi să facă drumul până la sediul Salubrităţii ca să plătească gunoiul menajer. Aceştia pot merge la orice magazin din apropierea locuinţei sau aflat în drumul spre serviciu care are PayPoint şi să-şi achite factura. Condiţia este să aibă cu ei factura emisă de SC Salubritate. „Facturile emise de SC Salubritate Craiova SRL pot fi de acum plătite și în magazinele partenere PayPoint. Începând cu această lună, craiovenii, dar și clienții din celelalte localități deservite de societatea noastră îşi pot plăti facturile pentru serviciile de salubritate în doar câteva minute, fără niciun comision, prin intermediul terminalelor PayPoint instalate în magazinele de proximitate. Tot ce trebuie să faceți este să veniți cu factura emisă de Salubritate Craiova în magazinele care afișează sigla galbenă PayPoint, unde vânzătorul va scana codul de bare de pe factură“, precizează Cristina Ghenea, purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.
În Craiova sunt peste 20.000 de abonaţi casnici care au de acum posibilitatea să-şi plătească factura în sistem PayPoint. Abonaţii casnicii şi persoanele juridice au în continuare posibilitatea să plătească şi la casierii operatorului.

Asociaţiile plătesc doar prin bancă

În cazul asociaţiilor de proprietari, casierii Salubrităţii care mergeau pe teren pentru încasări vor veni de-acum încolo doar ca să aducă facturile, dar nu vor mai primi contravaloarea acestora. Plata facturii în magazine poate fi făcută doar de abonaţii casnici şi de persoanele juridice care au contract cu Salubritatea.
Asociaţiile de proprietari nu pot face acest lucru deoarece Legea nr. 196/2018 îi obligă să facă plăţi doar prin bancă. Aici, situaţia s-a schimbat radical de când cu intrarea în vigoarea a noii legi a asociaţiilor. Unele dintre cele care au conturile blocate de către executori judecătorieşti plătesc automat factura, iar altele, deşi erau până acum bun-platnice, au încetat să mai facă plăţi.
„Pe de o parte este bine, pentru că recuperăm din datoria de la asociaţiile rău-platnice, prin executare silită se recuperează automat. Valoarea încasărilor de la asociațiile de proprietari s-a menținut în luna octombrie aproximativ la același nivel cu cel al lunii septembrie 2018. Din analiza modalității de încasare, am constatat că valoarea încasărilor provenite din executări silite a crescut, în timp ce o parte dintre asociațiile pe care le consideram bun-platnice nu au achitat facturile curente, fără a ști însă, deocamdată, din ce motiv s-a întâmplat acest lucru. Este posibil ca o parte dintre aceste asociații care obișnuiau să achite facturile de salubritate, acestea având o valoare mai mică față de cele ale altor furnizori de servicii de utilitate publică, să aibă conturile poprite de alți operatori și să se afle în prezent în imposibilitatea de a face plăți. În cazul în care situația se va menține și la nivelul lunii noiembrie, vom obține, la rândul nostru, titluri de executare silită pe facturile neachitate, având în vedere că aceasta este unica modalitate de a recupera debitele. Subliniem însă faptul că majoritatea asociațiilor au plătit în luna octombrie direct în conturile societății noastre“, a mai precizat Cristina Ghenea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS