7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevi din Olt, refugiați în catedrala de la Alba Iulia

Elevi din Olt, refugiați în catedrala de la Alba Iulia

Un grup de 22 de elevi, însoțiți de un profesor de religie, a pornit spre Alba Iulia pentru a participa la ceremoniile istorice de 1 Decembrie, la 100 de ani de la Marea Unire. Noaptea i-a prins însă în oraș, fiind nevoiți să se refugieze în catedrală.
Copiii sunt elevi la școala din Dăneasa, județul Olt, iar profesorul lor nu se află la prima excursie organizată, în ultimii ani mulți elevi serbând 1 Decembrie în mod memorabil. Planurile, însă, de data aceasta nu au urmat cursul firesc. Elevii ar fi trebuit să pornească spre casă chiar la finalul ceremoniilor, excursia organizată legal fiind de o zi. Ce anume s-a întâmplat rămâne să fie elucidat, cert este că noaptea i-a prins pe copii în Alba Iulia, profesorul căutând adăpost și astfel copiii ajungând în Catedrala Încoronării din oraș. Spre miezul nopții, unuia dintre copii (elevii au vârste cuprinse între 11 și 14 ani) i s-a făcut rău, și astfel întreg grupul a fost evacuat și cazat la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan“, unde în aceste zile funcționează un centru de permanență. Copilul pentru care s-a solicitat intervenția medicilor a fost investigat la spitalul județean din localitate.
Ieri-dimineață, elevii și profesorul lor au pornit spre casă, cu trenul, a precizat inspectorul școlar-general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.
„Copiii sunt bine acum, sunt în tren, în drum spre casă. Am vorbit cu directorul și vor fi așteptați la gară de microbuzul școlar, fiecare va ajunge acasă cu microbuzul. Excursia a fost organizată pentru o zi, copiii ar fi trebuit să plece spre casă după ceremonii. Ce s-a întâmplat exact nu știm încă, vom afla, dar copiii acum sunt bine, inclusiv elevul pentru care s-a solicitat ajutor medical, dovadă fiind faptul că nu a avut nevoie de internare. Profesorul lor a vrut să organizeze un moment memorabil. Din păcate, vor avea și amintiri plăcute, dar și neplăcute. Profesorul, din câte am înțeles de la director, merge de mai mulți ani în astfel de excursii, anul trecut a fost, de 1 Decembrie, cu elevii la București“, a spus Bărbulete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS