16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGruparea de Jandarmi are comandanţi „plini“

Gruparea de Jandarmi are comandanţi „plini“

Lt. col. Mirea Cosmin (dreapta) şi lt. col. Emanuel Botan, au fost învestiţi ieri în funcţiile de conducere ale Grupării de Jandarmi Mobile Craiova (FOTO: Claudiu Tudor)

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a organizat, ieri, o ceremonie de învestire în funcția de comandant a lt. col. Mirea Cosmin, iar în funcția de adjunct a lt. col. Emanuel Botan.
Evenimentul a avut loc în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a reprezentanţilor poliţiei, jandarmeriei şi pompierilor, dar şi a Înalt Preasfinţitului Irineu, Mitropolitul Olteniei, şi a inspectorului general al Jandarmeriei Române, col. Ionuţ Sindile.
Cei doi ofiţeri au fost împuterniciţi anul trecut pe funcţiile de comandant, respectiv adjunct al comandantului, iar ieri au fost învestiţi oficial în funcţii.
Dacă lt. col. Mirea este un „produs“ al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, lt. col. Emanuel Botan vine de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, ultima funcţie deţinută fiind cea de împuternicit Şef Serviciu Management Operaţional.
Interesant este faptul că atât Cosmin Mirea, cât şi Emanuel Botan au fost o perioadă lungă de timp ofiţeri de relaţii publice. Astfel, lt. col. Mirea Cosmin, care are 36 de ani, a ocupat acestă funcţie în cadrul Grupării Mobile în perioada 2005-2016. În schimb, lt. col. Emanuel Botan, de 41 de ani, a ocupat aceeaşi funcţie în perioada 2006-2016, însă în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.
Cei doi ofiţeri sunt absolvenţi ai Academiei de Poliție „A.I. Cuza“ din București. Cosmin Mirea a intrat în rândul jandarmilor craioveni în anul 2003, iar Emanuel Botan s-a angajat la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt în vara anului 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS