14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRompetrol şi Azalis au deschis o nouă stație partener la Filiaşi

Rompetrol şi Azalis au deschis o nouă stație partener la Filiaşi

De la stânga la dreapta: Vlad Rusnac, Gheorghe Ilie Costeluş şi Cristian Berceanu (Foto: Lucian Anghel)

Rompetrol şi Azalis Gaz au inaugurat ieri, la Filiaşi, una dintre cele mai moderne staţii de benzină, motorină și GPL din Dolj. Investiţia, care se ridică la 1,2 milioane de dolari, este prima de acest gen din Filiaşi şi a şaptea din judeţul Dolj pe care Rompetrol o dezvoltă în parteneriat cu compania Azalis Gaz. Amplasată pe drumul dintre Craiova și Timişoara, stația de carburanți va deservi atât consumatorii locali, cât şi conducătorii auto care tranzitează zona. „Este a şaptea staţie din Dolj pe care o deschidem împreună cu Azalis Gaz. În total, în judeţul Dolj avem 27 de staţii, respectiv staţii proprii, partener şi expres. Vrem să oferim în Filiaşi un nou nivel de calitate şi un nou concept“, a spus Vlad Rusnac, directorul general al Rompetrol.
Staţia este dotată cu pompe de ultimă generaţie, care pot să alimenteze simultan şase maşini cu benzină şi motorină. De asemenea, este prevăzută şi cu o spălătorie, care poate deservi mai multe autoturisme în acelaşi timp. „Este cea mai modernă şi mai mare staţie din judeţul Dolj, investiţia fiind de 1,2 milioane de dolari. Societatea noastră, participând la târguri de profil din ţară şi din străinătate, a achiziţionat pompe şi tehnologie de ultimă generaţie. Staţia este dotată şi cu o zonă de food şi de bar, dar şi cu o terasă pe timpul verii. Această staţie va deservi în special locuitorii din Filiaşi, dar şi pe cei aflaţi în tranzit, având în vedere că se află pe o arteră importantă de circulaţie, respectiv bulevardul Racoţeanu“, a spus Cristian Berceanu, directorul general al companiei Azalis Gaz.
Investiţia pe care Rompetrol o realizează în parteneriat cu Azalis Gaz a creat 20 de noi locuri de muncă în Filiaşi. „Această investiţie are un rol important pentru comunitate. Va creşte concurenţa în acest domeniu, dar şi numărul locurilor de muncă. 80 la sută dintre angajaţii staţiei provin din Filiaşi. Totodată, faptul că o firmă atât de mare s-a stabilit în Filiaşi creşte preţul pe metrul pătrat al terenurilor“, a spus Gheorghe Ilie Costeluş, primarul din Filiaşi.
La nivel naţional, Rompetrol deţine 114 staţii în parteneriat, 146 de staţii proprii şi 118 staţii expres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS