13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBrad natural de 5.000 de lei în Târgu Jiu, în timp ce vechiul brad de 100.000 de euro zace în depozit

Brad natural de 5.000 de lei în Târgu Jiu, în timp ce vechiul brad de 100.000 de euro zace în depozit

Bradul natural a fost montat într-un suport fixat în betonul amprentat

Un brad natural de Crăciun a fost montat ieri în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Autorităţile locale au cheltuit suma de 5.000 de lei, în condiţiile în care în depozitele municipalităţii există un brad ecologic din 81.000 de leduri. Acesta a costat peste 100.000 de euro, împreună cu alte instalaţii. Nimeni nu ştie de ce bradul din metal şi aluminiu şi zeci de mii de leduri este ţinut în depozit, deşi a costat 100.000 de euro. Edilii spun că nu au identificat un spaţiu potrivit în tot oraşul. „Bradul vechi va rămâne în depozit, pentru că ne trebuie un spaţiu, la momentul acesta nu avem. Pentru amenajare trebuie, în viitor, să facem un proiect, să găsim undeva unde să îl putem duce şi de anul viitor îl amplasăm, dar încă nu e o suprafaţă corespunzătoare pentru a-l putea amplasa“, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Sistem ultramodern la vechiul brad

Vechiul brad nu a fost utilizat decât doi ani dintr-un total de 12. Instalaţiile cuprind 81.000 de leduri, iar bradul are un sistem de autoridicare, precum şi un sistem de sonorizare corelat cu jocul de lumini. „Va fi montat în centru brad natural, din varii motive, pentru că suntem în an centenar, pentru că oamenii din Târgu Jiu şi-au dorit asta. Are 18 metri. Bradul artificial care era montat până acum va rămâne anul acesta în depozit, iar anul viitor încercăm să găsim o locaţie unde să putem să-l montăm, pentru că are nevoie de un perimetru mai mare, unde să fie turnat beton. În momentul acesta, în afară de zona pietonală din centru, nu avem o altă locaţie“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Anamaria Ianc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS