21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăriile mai cer bani de salarii, CJ Dolj le amână. Vezi cum motivează amânarea preşedintele Consiliului Judeţean

Primăriile mai cer bani de salarii, CJ Dolj le amână. Vezi cum motivează amânarea preşedintele Consiliului Judeţean

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dolj de joi a fost liniştită, proiectele de pe ordinea de zi fiind votate, cu o singură excepţie, la unison (FOTO: Marian Apipie)

Şedinţa ordinară din această lună a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, care a avut loc joi, a fost liniştită, proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi fiind votate, cu o singură excepţie, la unison. Din cele 22 de proiecte de hotărâre supuse spre aprobare, unul a fost retras de la început de pe ordinea de zi, cu toate că el era aşteptat cu sufletul la gură de unii primari din judeţ. După ce luna trecută CJ Dolj a împărţit aproape tot fondul de rezervă al bugetului propriu pe anul 2018 către 16 localităţi din judeţ, respectiv suma de 3.908.000 lei, luna aceasta era rândul altor primării din Dolj să primească un ajutor bănesc pentru a-şi acoperi cheltuielile de funcţionare, care constau în mare parte în plata salariilor.
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a fost cel care a anunţat că proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume de bani din fondul de rezervă pentru unele localităţi „aflate în situaţii de dificultate“ trebuie luat în discuţie mai degrabă luna viitoare, după ce Finanţele Publice vor mai redistribui nişte bani către unităţile administrativ-teritoriale, în urma rectificării bugetare. „Aveam şi acum unele solicitări din partea unor primării, care ne cereau un sprijin pentru a-şi acoperi unele cheltuieli de funcţionare. Noi ne-am făcut nişte socoteli, am mai pus nişte bani deoparte, dar am zis acum să aşteptăm să vedem ce bani vor primi primăriile în urma redistribuirii făcute luna viitoare de Ministerul de Finanţe, pentru a nu le da şi noi şi ei. În funcţie de ce bani primeşte fiecare, vom vedea ce mai dăm şi noi“, a explicat Prioteasa.

Ce evenimente mai finanţează CJ Dolj

În rest, consilierii judeţeni au votat alocarea unor sume de bani pentru activităţile festive organizate pentru marcarea zilei de 22 decembrie (45.000 de lei), pentru Gala Sportului Doljean (50.000 de lei), pentru organizarea evenimentului sportiv „Dynamite Fighting Show“ dedicat sporturilor de contact, care va avea loc la Craiova, în data de 15 decembrie (27.000 de lei) şi pentru organizarea unui dineu oficial oferit de preşedintele CJ Dolj cu prilejul aniversării Centenarului României şi a Primului Război Mondial (25.000 de lei). CJ Dolj a mai aprobat, joi, şi acordarea a 12 burse şcolare, una de performanţă (100 lei/lună), una de merit (80 de lei/lună) şi zece de ajutor social în cunatum de 60 de lei/lună/elev, pentru perioada noiembrie – decembrie, unor elevi de la Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ Craiova.
Singurul proiect de hotărâre cu care nu au fost de acord toţi consilierii judeţeni a fost cel privind modificarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj. Consilierii judeţeni din partea PSD au cerut ca votul să se amâne până luna viitoare, pentru „o mai bună aprofundare a cerințelor Direcţiei“, opoziţia (consilierii PNL) nu a fost de acord, susţinând că nu este nicio problemă cu privire la aceste modificări, lucru precizat în şedinţă şi de directorul Direcţiei, Marin Stănică, însă până la urmă majoritatea PSD şi-a spus cuvântul. Tot joi, în ședința CJ Dolj s-a stabilit, prin vot, ca prețurile medii ale produselor agricole și prețul mediu/tona de iarbă din 2019, în vederea determinării veniturilor obținute din arendare, să rămână la nivelul din acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS