5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul deportat din SUA nu iese din puşcărie

Craioveanul deportat din SUA nu iese din puşcărie

Judecătoria Craiova a respins în două rânduri cererile de eliberare condiţionată formulate de un craiovean de 35 de ani, deportat din SUA la începutul anului 2017 în baza unui mandat de arestare preventivă emis de instanţă.
Pe 10 ianuarie 2017, reprezentanţii IPJ Dolj anunţau deportarea craioveanului Claudiu Galiceanu, trimis în judecată într-un dosar de trafic de persoane. „Lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj l-au preluat din Aeroportul Internaţional Henri Coandă pe G. Sorin, de 34 de ani, din municipiul Craiova. Cel în cauză a fost deportat din SUA, fiind urmărit internaţional întrucât pe numele său magistrații Tribunalului Dolj au emis mandat de arestare preventivă, în anul 2015, pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane“, au precizat atunci poliţiştii doljeni.
O zi mai târziu, pe 11 ianuarie, bărbatul a fost prezentat la Tribunalul Dolj pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă, iar instanţa a dispus punerea în executare a mandatului.
Ulterior, în mai 2017, acelaşi Galiceanu a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de persoane. După aproape un an şi jumătate de închisoare, în septembrie, anul acesta, Penitenciarul Pelendava a cerut la Judecătoria Craiova, fără succes însă, eliberarea condiţionată a condamnatului. În octombrie, şi Galiceanul a formulat o astfel de cerere, însă instanţa nu a fost de acord cu solicitarea sa. „Respinge cererea de eliberare condiţionată formulată de persoana privată de libertate Galiceanu Claudiu Sorin. Fixează termen pentru reînnoirea cererii după data de 1.01.2019“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.
A urmat contestaţia, iar miercuri, după ce doi magistraţi au depus declaraţii de abţinere, Tribunalul Dolj a dispus repartizarea aleatorie a dosarului. Până atunci, condamnatul rămâne încarcerat la Penitenciarul Pelendava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS