11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu blocat parcările de la bloc şi poliţia nu are ce să le facă

Au blocat parcările de la bloc şi poliţia nu are ce să le facă

Sunt singurii craioveni care şi-au pus dispozitive de blocare a parcărilor din faţa blocului şi nici poliţia nu are ce să le facă. Cu alte cuvinte, şi-au „tras“ parcare la scara blocului şi acum stau liniştiţi, fiindcă nu mai aleargă după un loc de parcare când ajung seara acasă. Este vorba de proprietarii din blocurile R4-R5 de pe Calea Bucureşti, din imediata vecinătate a mall-ului. În timp ce alţi craiovenii ajung să se bată pentru un loc de parcare, ei au parcarea rezervată. Locatarii celor două scări spun că învecinarea cu mall-ul i-a determinat să recurgă la metoda blocării parcărilor cu dispozitive speciale. „Mai tot timpul, dar cu precădere în preajma sărăbătorilor, este nebunie cu parcarea. Cei care veneau la mall ne invadau parcarea blocului, iar noi ajungeam să lăsăm maşinile în alte parcări“, spune Rene Cristea, preşedintele Asociaţiei de proprietari R4-R5, Calea Bucureşti. Prin urmare, cei mai mulţi dintre proprietari şi-au trasat pe asfalt, cu vopsea albă, locurile de parcare şi în plus au montat dispozitive de blocare pe care le manevrează după cum vin sau pleacă din parcarea blocului. „Au fost tot felul de discuţii cu privire la locurile de parcare din faţa blocului. Proprietarii au decis să se monteze aceste dispozitive pentru că apăreau frecvent probleme cu locurile de parcare. Nu ştiu cât este de corect să se procedeze aşa, dar există această oportunitate pentru blocul nostru“, spune un locatar din blocul R5, Calea Bucureşti.
Ideea le-a fost dată chiar de Poliţia Locală, prin intermediul unui răspuns dat la o solicitare făcută către respectiva instituţie de asociaţia de proprietari. „Am făcut o solicitare la Poliţia Locală, să vină să ridice din parcarea blocului nişte maşini abandonate. Răspunsul lor a fost că nu pot să facă acest lucru că acestea sunt abandonate pe un teren privat“, spune Rene Cristea, preşedintele Asociaţiei de proprietari R4-R5.
Prin urmare, proprietarilor care ştiau că deţin o cotă parte şi din terenul din jurul blocului li s-a aprins un beculeţ, adică parcările din jurul blocului sunt private şi pot dispune de ele după bunul lor plac. „Terenul din jurul blocului este privat. Blocul a fost construit de societatea COMAT pentru angajaţi. Ulterior, când blocul a fost vândut locatarilor, aceştia au primit şi terenul din preajma blocului, adică aceste parcări. Aşadar, am decis să ne punem fiecare câte un dispozitiv pe locurile de parcare. Fiecare şi-a rezervat câte un loc şi în acest fel nu mai sunt probleme. Mai este varianta cu barieră, dar deocamdată locatarii au optat pentru această variantă. Nici Poliţia Locală nu are ce să ne facă. Au venit în control și le-am arătat chiar răspunsul lor, în care specificau că terenul este proprietate privată“, a mai spus Rene Cristea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS