17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFundaţia „Gazeta de Sud“ va oferi burse studenţilor de la Jurnalism

Fundaţia „Gazeta de Sud“ va oferi burse studenţilor de la Jurnalism

Fundaţia Gazeta de Sud va oferi patru burse în valoare de câte 500 de lei pentru studenţii de la specializarea Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova. Bursele vor fi acordate pe o perioadă de cinci luni, în care studenţii selectaţi vor beneficia şi de stagii de internship în cadrul trustului Media Sud.
În acest sens, ieri au fost semnate contractele de parteneriat între directorul trustului Media Sud, Marius Seinea, reprezentantul Fundaţiei Gazeta de Sud, Virginia Barbu, şi rectorul Universităţii din Craiova, prof.univ.dr. Cezar Spînu.
„Este un lucru bun că se vor acorda burse şi pentru studenţii de la Jurnalism. În fiecare săptămână, în cadrul Universităţii din Craiova sunt o mie de studenţi care primesc burse pe baza parteneriatelor semnate cu mediul economic. Studenţii beneficiază şi de stagii de internship. Suntem deschişi la colaborări cu mediul economic local“, a precizat rectorul Universităţii din Craiova.
Studenţii bursieri vor avea ocazia să descopere în practică ce înseamnă să fii jurnalist.
„Bursele şi stagiul de internship au ca scop să aducă mai aproape studenţii de la Jurnalism de redactorii de la Gazeta de Sud. Practic, pentru o perioadă de cinci luni, studenţii bursieri ai Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universitatii din Craiova vor fi şi ei jurnalişti. Îi vom încuraja să exercite această profesie, să scrie şi să publice materiale pe subiecte care vizează comunitatea locală. Ne dorim, astfel, să contribuim la formarea lor ca viitori jurnalişti şi poate în viitor vor face parte din echipa trustului Media Sud“, a precizat Marius Seinea, directorul trustului Media Sud.

Cum se va face selecţia?

Pentru a beneficia de această bursă, studenţii de la Jurnalism vor trece printr-o selecţie care va fi pe bază de dosar. Candidaturile se vor depune până pe 23 noiembrie, la ora 12.00, la responsabilul specializării, la sala 446 din cadrul Universităţii din Craiova. Comisia de evaluare va fi formată dintr-un reprezentant al Universităţii din Craiova şi doi reprezentanţi ai Fundaţiei Gazeta de Sud.
„Bursele sunt acordate de trustul Media Sud prin Fundaţia Gazeta de Sud şi au drept scop motivarea studenţilor pentru a se dedica studiilor şi jurnalismului de calitate. În cadrul selecţiei, una dintre condiţii este să fi participat la cât mai multe activităţi extracurriculare în domeniu – publicaţii studenţeşti, publicaţii în presa cotidiană. Aceasta este chiar condiţie eliminatorie. De asemenea, studenţii trebuie să fie integralişti. La evaluare se va lua în calcul dacă studenţii participanţi au desfăşurat activitate de cercetare ştiinţifică, dacă au premii obţinute la sesiuni de comunicări ştiinţifice şi olimpiade ştiinţifice studenţeşti sau au articole publicate în diverse reviste. Cei patru studenţi care vor fi selectaţi vor beneficia şi de un internship de cinci luni, pe durata căruia vor realiza materiale care să fie publicate în cotidianul Gazeta de Sud ori vor realiza emisiuni care vor fi difuzate la Radio Sud. Ca trust media, încurajăm dezvoltarea studenţilor de la Jurnalism, este important ca ei să înţeleagă şi să fie motivaţi să continue în acest domeniu, să le oferim posibilitatea să înveţe de la cei mai buni, astfel încât, atunci când vor scrie, să transmită informaţia în mod profesionist“, a precizat Viriginia Barbu, reprezentant al Fundaţiei Gazeta de Sud.
Dosarul de candidatură pentru burse trebuie să conţină: curriculum vitae (format europass), documente pentru activitățile extracurriculare și de voluntariat desfășurate în cadrul Universităţii din Craiova şi în instituţii media, premii sau participări la concursuri internaționale sau naționale, exemplare din lucrări și articole publicate în reviste naționale sau internaționale, participări la sesiuni de comunicări științifice studențești, dovada statutului de „student integralist“. Pentru aceste burse se pot înscrie studenţii de la cursurile de licenţă atât de la forma buget, cât şi de la taxă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS