10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe ce a dispărut bradul de Crăciun din centrul Craiovei

De ce a dispărut bradul de Crăciun din centrul Craiovei

Din peisajul de sărbători amenajat iniţial în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova a dispărut suportul metalic care simboliza bradul de Crăciun (Foto: Lucian Anghel)

Craiovenii care au trecut, ieri, prin Piaţa „Mihai Viteazul“, au constatat cu stupoare că imensul suport metalic care simboliza bradul de Crăciun şi care fusese amplasat încă de luna trecută în faţa prefecturii a dispărut cu tot cu luminiţe. Odată cu el au mai dispărut şi câteva ornamente, care fuseseră montate în piaţă tot în aceeaşi perioadă cu bradul. Între timp, alte ghirlande cu beculeţe sunt amplasate în zona centrală a oraşului, iar pregătirile pentru iluminatul festiv par în toi. „Craiova intră în atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarnă, cu toate cele peste un milion de luminițe, de vineri, 23 noiembrie, și până pe 7 ianuarie“, aşa cum anunţă primăria pe site-ul său, însă din peisaj a dispărut chiar simbolul sărbătorilor, bradul. Amenajat iniţial în centrul pieţei, acesta a fost ridicat de firma care se ocupă de iluminatul public şi festiv din Craiova, singura care montează şi demontează luminiţele de sărbători. Decizia a fost însă a oficialilor primăriei, care ar fi ajuns la concluzia că bradul încurca desfăşurarea evenimentelor programate în această perioadă în Piaţa „Mihai Viteazul“.
Un reprezentant al municipalităţii a explicat, pentru GdS, că acel brad a fost montat de probă şi că a fost scos tocmai pentru că nu se încadra în arhitectura zonei, aşa cum va arăta ea pe 23 noiembrie. Mai exact, scena unde se va desfăşura spectacolul celor de la Gaşca Zurli şi căbănuţele amplasate de jur împrejur ar fi fost „mascate“ de scheletul metalic care simboliza bradul. În plus, se pare că acesta nu ar fi corespuns nici din punct de vedere calitativ, de aici şi decizia de a se renunţa la el. „Tot ceea ce se vede acum în oraş în materie de iluminat festiv este de probă. Se fac probe în fiecare seară, pentru a constata ce merge şi ce nu, pentru că toate luminiţele trebuie să se sincronizeze, lumina caldă să se îmbine cu lumina rece, să avem un iluminat de sărbători tot mai frumos de la an la an. Primăria stabileşte locaţiile unde se amplasează luminiţele, firma cu care avem contract doar le montează şi le demontează. Există un brad în mijlocul patinoarului, mai este unul în Piaţa «Fraţii Buzeşti», deci nu se pune problema ca oraşul să nu aibă brad de Căciun, dar ne dorim ca el să arate impecabil“, au mai explicat reprezentanţii Primăriei Craiova. Aceştia au mai menţionat că municipalitatea va deconta cheltuielile cu montarea şi demontarea luminiţelor de sărbători doar în varianta lor finală, nu şi variantele de probă şi simulările făcute până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS