16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă la Centrul de asistenţă de la Suseni, după ce o bătrână a fost rănită la cap

Anchetă la Centrul de asistenţă de la Suseni, după ce o bătrână a fost rănită la cap

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început marţi o anchetă la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de la Suseni, comuna Runcu. Aici o bătrână, în vârstă de 77 de ani, s-a ales cu mai multe contuzii în zona capului şi la mâna stângă. La un moment dat, în spaţiul public a fost vehiculată varianta că femeia, care este imobilizată la pat, ar fi fost atacată de răzătoare. Conducerea Centrului a respins însă această variantă şi a făcut public faptul că în noaptea de luni spre marţi bătrâna ar fi căzut din pat. „În cursul nopţii a avut un episod de agitaţie. Era monitorizată de câteva zile. Medicul a spus că au apărut complicaţii. S-a întâmplat ca 15-20 de minute să rămână nesupravegheată. S-a agitat în pat şi s-a lovit şi prezintă echimozele care se pot observa. Este exclus să existe rozătoare în unitate. Noi excludem categoric această variantă. S-a făcut deratizarea“, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă de la Suseni. La rândul său, Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj, a precizat că se vor face verificări şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere: „Am mers la faţa locului. Am discutat cu şeful Centrului şi cu medicul. Ei au spus că este exclus ca bătrâna să fie fost muşcată de vreun şoarece sau şobolan şi că ar fi căzut din pat. Am dispus constituirea unei comisii de disciplină, vor face verificări şi vor propune măsuri“, a spus Laurenţiu Diaconescu.

Anchetă de la IPJ

Polițiști din cadrul Poliției Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la articolul publicat pe o rețea de socializare. Aceștia s-au deplasat la complexul din Suseni. Victima prezenta escoriații și vânătăi la nivelul antebrațelor și încheieturilor membrelor superioare, fapt pentru care s-a solicitat prezența unui echipaj medical din cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea examinării acesteia. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
„În cazul femeii a cărei fotografie a fost postată pe facebook, conducerea IPJ Gorj a dispus verificări pentru a stabili împrejurările în care au survenit urmele pe corpul acesteia. La finalizarea verificărilor, vor fi dispuse măsuri legale“, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Tot marţi, Direcţia de Sănătate Pubilcă a verificat cele sesizate şi a trimis o echipă la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de la Suseni. „Pe noi ne-a sunat cineva şi ne-a alertat. Directorul a negat că ar fi vorba de aşa ceva. Centrul este reabilitat complet şi are autorizaţia sanitară de funcţionare. Doi inspectori sanitari din cadrul DSP Gorj s-au deplasat la faţa locului. Este vorba de o bătrână de 77 de ani cu Parkinson şi spondiloză. Era imobilizată la pat şi prezenta bandaje faciale, la bărbie, nas, precum şi la mâna stângă erau urme post administrare perfuzii. Incidentul a avut loc în noaptea de 19 spre 20 noiembrie în jurul orei 2.30. S-a desfăcut tăblia patului şi a căzut din pat. La nivelul unităţii există un plan de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. Ultima deratizare a avut loc pe 5 noiembrie, potrivit documentelor prezentate. Am trimis acest punct de vedere şi Ministerul Sănătăţii“, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS