13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVreme rece în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Vreme rece în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, 9 noiembrie – 2 decembrie 2018. Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea se anunţă mai rece decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a intervalului, astfel că media maximelor va fi cuprinsă între 1 şi 4 grade, mai puţin în perioada 26 – 28 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 6 grade, apropiate de cele normale. Minimele termice se vor situa în jurul pragului de îngheţ în perioadele de 20 – 22 noiembrie şi 27 – 29 noiembrie, iar în rest se vor încadra în general între -4 şi -2 grade. Precipitaţiile vor fi moderate cantitativ în zilele de 20 şi 21 noiembrie şi slabe cantitativ în 19 noiembrie, precum şi în perioada 26 – 29 noiembrie.

La munte, vremea se anunţă rece în cea mai mare parte a intervalului, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între -4 şi 0 grade Celsius, exceptând perioada 24 – 27 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 3 – 4 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative şi se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, iar în ultimele nopţi spre -10 grade Celsius. Totodată, vor fi precipitaţii moderate cantitativ în data de 19 noiembrie, respectiv slabe în zilele de 20 şi 21 noiembrie, dar şi în perioada 26 – 29 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS