6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFocuri de armă pentru oprirea unui BMW condus de un minor

Focuri de armă pentru oprirea unui BMW condus de un minor

Poliţiştii doljeni spun că minorul de 16 ani a refuzat să oprească la semnal şi, în final, a reuşit să se facă nevăzut (Foto: arhiva GdS)

Poliţiştii doljeni încearcă să dea de urma unui minor de 16 ani, din localitatea Brebeni, Olt, care a condus un BMW în municipiul Craiova şi a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii. Pentru a opri şoferul fugar, poliţiştii de la rutieră au tras mai multe focuri de armă.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, marţi seara, un echipaj de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acţiona pe Calea Bucureşti, în zona Hanul Doctorului, a făcut semn şoferului unui BMW, înmatriculat în Bulgaria, să tragă pe dreapta. Oamenii legii spun că şoferul nu a oprit şi, mai mult decât atât, a accelerat şi a pus în pericol traficul rutier. „Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor şi a mărit viteza de deplasare, s-a procedat la urmărirea autoturismului cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Conducătorul auto a mărit din nou viteza de deplasare, efectuând totodată manevre care au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, fapt pentru care poliţiştii au efectuat somaţiile legale şi au tras mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi asupra autoturismului respectiv“, au precizat poliţiştii doljeni.
În total, agenţii de la rutieră au tras şase focuri de armă în încercarea de a opri şoferul fugar. Acesta din urmă a oprit, în final, într-o parcare din cartierul Lăpuş Argeş, iar de acolo a rupt-o la fugă. Acelaşi lucru l-au făcut şi cei doi pasageri din BMW, un bărbat de 45 de ani, tot din Brebeni, şi un minor de 15 ani, domiciliat în Slatina.
Oamenii legii au reuşit să pună mâna pe cei doi pasageri şi, ulterior, au stabilit că BMW-ul fusese condus de un minor de 16 ani, dar şi că bărbatul de 45 de ani l-a lăsat să conducă, deşi nu are permis.
„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Rutier Craiova au stabilit faptul că la volanul autoturismului respectiv s-ar fi aflat un tânăr de 16 ani, din județul Olt. Întrucât mașina i-ar fi fost pusă la dispoziție de către bărbatul de 45 de ani, în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea autoturismului unei persoane care nu deține permis de conducere“, au mai precizat oamenii legii.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai explicat că minorul a fost identificat, însă nu şi prins pentru a fi adus la audieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS