3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn bărbat a încercat să se sinucidă la SJU Craiova

Un bărbat a încercat să se sinucidă la SJU Craiova

Bărbatul a fost internat la ATI, fiind în stare gravă

Un pacient în vârstă de 50 de ani s-a aruncat, ieri, de la etajul doi al Spitalului Județean de Urgență Craiova. Pacientul este consumator de etanol. Cel mai probabil a făcut un episod de sevraj și din această cauză ar fi recurs la acest gest. Bărbatul a fost internat la ATI, starea lui fiind gravă.

Bărbatul fusese internat luni în Clinica de Gastroenterologie pentru hemoragie digestivă superioră. Este consumator de etanol. Cel mai probabil a făcut un episod de sevraj, a plecat din salon, și-a scos toate perfuziile și s-a aruncat de la etajul doi al SJU Craiova
„Au intervenit imediat medicii de la Urgență. L-au intubat, l-au ventilat mecanic. A primit soluții perfuzabile. Se află în aria de resuscitare pentru continuarea investigațiilor. Starea sa este gravă, rămâne internat la ATI“, a declarat ieri dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt la SJU Craiova.
Întrebaţi despre acest incident, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au precizat că, ieri, după prânz, „poliţiştii craioveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat s-a aruncat de la etajul doi al unui spital din municipiul Craiova. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, care au stabilit faptul că bărbatul are 50 de ani şi este din Ciupercenii Vechi, fiind internat în respectiva unitate medicală“.
De altfel, cercetările au fost preluate de poliţiştii de la Secţia 2, care vor încerca să stabilească circumstanţele în care pacientul a sărit pe fereastra unităţii medicale.

Incidente asemănătoare la Spitalul de Urgenţă Craiova

Nu este prima oară când în incinta Spitalului de Urgenţă Craiova are loc un astfel de incident.
În martie 2014, o femeie de 45 de ani, din Craiova, s-a aruncat de la etajul 9 al unităţii medicale. Mai exact, femeia s-a aruncat pe o fereastră din una dintre băile personalului medical, de la Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie şi a decedat pe loc. În urma cercetărilor s-a stabilit că femeia nu era pacientă a Spitalului de Urgenţă Craiova, ci a mers la unitatea medicală pentru a-şi pune capăt zilelor. Femeia era căsătorită şi avea o fiică studentă.
Câteva luni mai târziu, o femeie care suferea de epilepsie, tot de 45 de ani, s-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului de Urgenţă Craiova. Femeia fusese internată în urma unei crize, iar după ce medicii au reuşit să o stabilizeze, a fost transferată la Secţia de Neurologie, situată la etajul 6. Ulterior, pacienta s-a aruncat pe fereastra salonului. Medicii au încercat să o resusciteze pe femeia de 45 de ani, însă nu au putut să îi salveze viaţa.
O tragedie asemănătoare a avut loc în urmă cu doi ani, în noiembrie 2016. Un bărbat de 42 de ani, din Mehedinţi, care fusese diagnosticat cu o boală incurabilă, s-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului de Urgenţă Craiova. Pacientul suferise o intervenţie chirurgicală şi era internat în Secţia Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă Craiova, care se află la etajul şase. Martorii au povestit atunci că bărbatul de 42 de ani s-a aruncat pe fereastra salonului. „Soţia a fost cu el tot timpul, iar dimineaţa a venit asistenta şi i-a spus să aştepte afară până când se va face tratamentul pacienţilor şi până vor fi pansaţi. Femeia a aşteptat afară, la intrarea în secţie. Imediat cum a ieşit asistenta din salon, el s-a ridicat, s-a târât până la geam, pentru că se mişca greu din cauză că era operat, şi-a scos drenele şi a sărit. L-am auzit vorbind de multe ori la telefon şi le spunea celor cu care vorbea că vrea să moară. Îi spusese şi soţiei. Am auzit că unul dintre pacienţi a şi strigat să vină cineva, dar el a sărit în câteva secunde“, a spus însoţitoarea unui pacient.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS