6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(GALERIE FOTO) „Împreună pentru sănătatea satelor“, șansă la consult și diagnostic

(GALERIE FOTO) „Împreună pentru sănătatea satelor“, șansă la consult și diagnostic

Campania „Împreună pentru sănătatea satelor“, organizată de Fundația Gazeta de Sud și susținută de TopGel, a ajuns ieri, pentru a două oară, în localitatea Coțofenii din Dos.
Zeci de oameni au așteptat în fața cabinetului medical să beneficieze de consultații. Unii dintre ei nu am mai făcut un ecograf sau EKG de ani buni, alții niciodată. Pentru că în ediția de sâmbătă a campaniei au fost depistate multe persoane cu probleme reumatologice, de data aceasta s-a alăturat campaniei și un medic reumatolog – dr. Alexandru Ștefănescu.

„Noi ajungem greu la spital. Nu are cine să ne ducă“

Oamenii au beneficiat gratuit de examen ecografic, consult EKG, măsurarea tensiunii și a glicemiei, colesterolului, consult cardiologic, consult medicină internă, dar și de test de osteoporoză.
„E foarte bine că au venit domnii doctori. Noi ajungem greu la spital. Nu are cine să ne ducă“, spune Maria.
Cei mai mulți pacienți care au nevoie de consultații sunt bătrânii care nu își permit să ajungă la spitale din Craiova. Ajung în spital doar atunci când se simt foarte rău și îi preia o ambulanță. „Avem pensiile mici. Nu avem bani să dăm și pe drum, și la spital. Pentru noi e foarte bine că vin medicii aici să ne facă o consultație, să ne spună dacă avem probleme de sănătate sau nu“, spune Constanța.
Echipa medicală care a ajuns în comuna Coțofenii din Dos ieri a fost alcătuită din: dr. Constantin Mogoșanu, medic specialist medicină internă – Cabinetul medical Mogoșanu; dr. Alexandru Ștefănescu – medic specialist reumatolog, asistenții medicali: Cristian Ghiță, Georgiana Cismaru, Simona Simion, Marcu Gabriela, Roxana Ioniță și Denisa Stancu.

Teste pentru depistarea infecțiilor urinare, gratuite

Oamenii au primit gratuit și teste care ajută la diagnosticarea infecțiilor urinare prin depistarea leucocitelor, eritrocitelor și nitriților produși de bacteriile din urină. Campania „Împreună pentru sănătatea satelor“ continuă săptămânile viitoare și în alte localități.

În România, nu există programe de prevenție bine puse la punct. De aceea, mulți oameni ajung la medic târziu, când nu se mai pot face foarte multe. Controalele de prevenție pot să facă diferența.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS