8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPe ce vrea Primăria Craiova să cheltuiască 15.000 de euro pentru a interveni la gazonul de pe „Oblemenco“

Pe ce vrea Primăria Craiova să cheltuiască 15.000 de euro pentru a interveni la gazonul de pe „Oblemenco“

Gazonul stadionului „Ion Oblemenco“ s-a prezentat în nota obişnuită şi la ultimul meci, cu brazde care sar la fiecare intervenţie în forţă asupra suprafeţei de joc (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Primăria Craiova investeşte în utilaje pentru întreţinerea suprafeţei de joc a stadionului „Ion Oblemenco“, chiar dacă aceasta arată în continuare la fel de prost şi parcă fără nicio şansă de a-şi reveni la un nivel optim. Autorităţile locale scot din vistierie circa 66.000 de lei pentru a cumpăra perii profesionale, maşini de tuns gazonul, aplicatoare de îngrăşăminte şi o maşină pentru marcarea terenului.

Municipalitatea a lansat, la începutul lunii noiembrie, mai multe licitaţii care privesc achiziţia unor utilaje menite să asigure întreţinerea suprafeţei de joc a stadionului „Ion Oblemenco“, pentru ca aceasta să îndeplinească cerinţele prevăzute de FIFA şi UEFA pentru competiţiile fotbalistice. Pentru „menţinerea în stare optimă a suprafeţei înierbate“, aşa cum se precizează în caietele de sarcini întocmite, Primăria Craiova este dispusă să scoată din vistieria locală 66.400 de lei pentru a cumpăra perii profesionale, maşini de tuns gazonul, aplicatoare de îngrăşăminte şi o maşină pentru marcarea terenului. Intenţia de achiziţie publică apare în sistemul electronic la cumpărări directe, în total fiind vorba de cinci licitaţii pentru 11 utilaje.
Gazonul de pe „Oblemenco“ s-a prezentat în nota obişnuită şi la ultimul meci, cu brazde care sar la fiecare intervenţie în forţă asupra suprafeţei de joc, şi nu dă semne că şi-ar mai putea reveni la un nivel optim. Municipalitatea vrea însă să achiziţioneze două perii profesionale pentru teren, de 1,8 metri lăţime, care să fie portabile şi să poată fi ataşate la un utilaj. Acestea au o valoare estimată de 5.600 de lei şi se folosesc pentru îndepărtarea excesului de umiditate în perioada primăvară-toamnă, pentru îndepărtarea de rouă, pentru curăţarea nisipului de pe frunze după nisipare şi a
resturilor vegetale uscate, care, în cantităţi mari, pot provoca distrugeri la nivelul gazonului, după cum se menţionează în caietul de sarcini.

Ce utilaje mai cumpără primăria

Pe lângă aceste perii, primăria mai vrea şi două aplicatoare de îngrăşăminte cu capacitatea rezervorului de minimum 40 de litri, prevăzute cu aplicator rotativ, con helicoidal pentru împrăştiere uniformă şi consistentă, deflector care se poate activa la comandă şi care împiedică împrăștierea de produs în zone nedorite şi cu sistem de pornire/oprire a împrăştierii. Pentru aceste două aplicatoare, valoarea estimată a achiziţiei este de 8.279 de lei. Tot pentru întreţinerea suprafeţei de joc, autorităţile mai vor să cumpere şi cinci maşini cu autopropulsie de tuns gazonul, pentru care sunt dispuse să ofere suma de 42.504 lei.
Primăria Craiova a mai lansat licitaţii şi pentru achiziţia unei maşini de marcaj pentru teren, cu o valoare estimată de 5.000 de lei, şi a unei rampe de tratament pentru gazon, estimată la 5.038 de lei. Aceasta din urmă foloseşte la aplicarea de tratamente de prevenire sau de combatere a dăunătorilor, acţiune care se realizează ori de câte ori se consideră necesar. Ofertele cu preţul cel mai scăzut vor fi declarate câştigătoare, furnizorul fiind obligat să livreze produsul în termen de zece zile de la încheierea contractului şi să ofere o garanţie de doi ani de la data semnării procesului-verbal de recepţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS