16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCurtea de Apel Craiova l-a achitat definitiv pe președintele CJ Olt de acuzația de ucidere din culpă

Curtea de Apel Craiova l-a achitat definitiv pe președintele CJ Olt de acuzația de ucidere din culpă

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a fost achitat, luni, 5 noiembrie 2018, de Curtea de Apel Craiova, în dosarul în care a fost judecat pentru ucidere din culpă.

Curtea de Apel Craiova a judecat apelul formulat de procurori după ce, pe 5 iulie 2018, Judecătoria Slatina a dispus achitarea politicianului în dosarul în care a fost acuzat de ucidere din culpă, una dintre victimele accidentului în care acesta a fost implicat în octombrie 2013 decedând.
În seara zilei de 3 octombrie 2013, politicianul, pe atunci vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, a fost implicat într-un accident rutier, în drum spre locuința sa din Piatra-Olt lovind o căruță nesemnalizată în care se aflau patru persoane: un bărbat în vârstă de 34 de ani, un minor în vârstă de 13 ani și două femei, toți ajungând la spital. După trei săptămâni de spitalizare, bărbatul din căruță, grav rănit, a decedat, încadrarea faptei fiind schimbată. Oprescu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în anul 2014, după patru ani de proces dispunându-se achitarea definitivă.
„Respinge apelurile ca nefondate. Cheltuielile judiciare, inclusiv onorariu avocat oficiu, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică“, este decizia publicată luni, 5 noiembrie 2018, pe portalul instanțelor, după ce, în 5 iulie 2018, Judecătoria Slatina decidea: „În baza art. 396 alin. (1), (5) raportat la art. 16 alin. (1) lit. b), teza a II-a, C. proc. pen. achită pe inculpatul Oprescu Marius, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1, alin. 2 Cod Penal, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod Penal. În baza art. 25 și 397 C.p.p. respinge acțiunea civilă exercitată de reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina în numele persoanei vătămate minore Mihai Florin, ca neîntemeiată. Respinge acțiunea civilă formulată de persoana vătămată Mihai Conea ca inadmisibilă. Respinge acțiunea civilă formulată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ca neîntemeiată. Ia act că persoana vătămată Mihai Zaharina a renunțat la pretențiile civile față de inculpatul Oprescu Marius. Ia act că persoanele vătămate Mihai Gheorghe, Mihai Dumitru Mitică și Mihai Timișoara nu s-au constituit părți civile în procesul penal. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Onorariul apărătorului din oficiu, av. Gealapu Gherghina – delegație pentru asistență judiciară obligatorie nr. 460/2015, în cuantum de 195 de lei, rămâne în sarcina statului. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.07.2017“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS