12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu fost plantați 200 de stejari în jurul gropii de gunoi din Târgu Jiu

Au fost plantați 200 de stejari în jurul gropii de gunoi din Târgu Jiu

Peste 200 de stejari au fost plantați în jurul gropii de gunoi din Târgu Jiu

Peste 200 de stejari au fost plantaţi, la finalul săptămânii trecute, să diminueze poluarea de la depozitul de gunoi de la ieşire din municipiul Târgu Jiu.
Peste 150 de persoane au participat la o acţiune de plantare de arbori la marginea municipiului Târgu Jiu, în jurul depozitului ecologic de gunoi. Evenimentul a avut loc la finalul săptămânii trecute şi a fost organizat de o asociaţie din Târgu Jiu, cu sprijinul primăriei oraşului. De altfel, la activitatea de plantare a fost prezent şi viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor. Acesta s-a implicat în plantarea câtorva puieţi de stejar şi cer. În zona Bârseşti, acolo unde se află groapa de gunoi a oraşului, este nevoie urgentă de o perdea de arbori care să separe depozitul ecologic de gunoi de restul gospodăriilor, în special de pe strada Slobozia, situată în localitatea componentă Bârseşti. Mirosul este insuportabil seara şi dimineaţa, dar şi pe percursul zilei, în special vara.
Perdeaua de arbori va mai opri din miros
Lipsa unei perdele de arbori care să limiteze efectele poluării de la groapa de gunoi a oraşului Târgu Jiu şi a judeţului Gorj reprezintă de ani de zile principala nemulţumire a locuitorilor din zonă. Aceştia au depus zeci de sesizări la Primăria Târgu Jiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi la Garda de Mediu. Gheroghe Sanda, şeful Gărzii de Mediu Gorj, a declarat că au fost derulate şi vor continua controalele în zona gropii de gunoi. O perdea de arbori este una din soluţiile care trebuie implementate în zonă. „Amparticipat la această acţiune alături de alţi cetăţeni pentru că trebuie să admitem faptul că locuitorii din cartierul respectiv au o mare problemă cauzată de mirosul de la depozitul de gunoi. Este nevoie de realizarea unei perdele vegetale, dar nu trebuie să ne oprim aici şi trebuie găsite şi alte soluţii pentru limitarea poluării în zonă. Sunt sute de case şi sunt cetăţeni care au semnalat periodic problema mirosului, precum şi altele“, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu, prezent sâmbătă la activitatea de plantare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS