10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria vrea să afle dacă dosarul „Calea Eroilor la UNESCO“ a fost blocat la Ministerul Culturii

Primăria vrea să afle dacă dosarul „Calea Eroilor la UNESCO“ a fost blocat la Ministerul Culturii

Autorităţile din Târgu Jiu au transmis o solicitare Ministerului Culturii prin care solicită lămuriri în ceea ce priveşte dosarul de candidatură al Ansamblului „Brâncuşi“ la Patromoniul Mondial al UNESCO. Dosarul ar fi primit toate avizele de specialitate de la instituţiile din ţară şi ar urma să fie depus la Comisia UNESCO, anul viitor. Cu toate acestea, la nivel local a fost vehiculată informaţia că toate demersurile au fost blocate şi nu se mai ştie dacă dosarul va fi depus în primăvara anului viitor la comisia preliminară de la UNESCO. Procedura este ca membrii comisiei preliminare să analizeze dosarul în ceea ce priveşte forma şi conţinutul, după care să facă o propunere de acceptare sau de respingere a includerii Ansamblului de la Târgu Jiu, în Patrimoniul Mondial protejat de UNESCO.
A doua încercare
Primăria Târgu Jiu a apelat însă la o procedură mai puţin obişnuită de a se informa în legătură cu situaţia dosarului. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu l-a contactat direct pe Ministrul Culturii, ci i-a trasat purtătorului de cuvânt această sarcină. Prin urmare, purtătoarea de cuvânt Ana Maria Ianc i-a trimis o adresă prin care îi cere informaţii legate de demersurile făcute de minister pentru înscrierea Ansamblului „Calea Eroilor“ de la Târgu Jiu în Patrimoniul Mondial al UNESCO. Faţă de data trecută, autorităţile române au angajat un expert britanic să realizeze dosarul de candidatură. Primul dosar era tradus în limba franceză şi avea citate întregi copiate de pe diferite site-uri. De asemenea, documentaţia era plină de greşeli de traducere şi primise propunere de respingere din partea Comisiei preliminare a UNESCO de la Berlin. Autorităţile române au reras însă dosarul pentru a nu fi respins oficial. Depunerea unui nou dosar ar fi fost practic imposibilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS