8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO stradă din Craiova, decopertată din primăvară până-n iarnă

O stradă din Craiova, decopertată din primăvară până-n iarnă

În acest stadiu se găseşte strada Elena Farago din Craioviţa Nouă

O stradă din Craiova stă decopertată de luni bune, iar asfaltatorii nu mai apar. Mai sunt trei săptămâni şi se închid şantierele, din câte spun chiar oficialităţile craiovene, iar covorul asfaltic pe strada Elena Farago din cartierul Craioviţa Nouă (căci despre ea este vorba) nu mai apare. Aici au fost răzuiți 500 de metri de asfalt, cu luni bune în urmă, dar artera de circulaţie se află şi acum, la intrarea în iarnă, în acelaşi stadiu, chiar mai rău. Este plină de denivelări şi gropi în care autovehiculele se poticnesc şi inevitabil lasă în urma lor o dâră de praf de la pământul amestecat cu resturi de asfalt măcinat. Strada ar urma să fie modernizată pe acordul-cadru, de către firma Delta, cu bani de la primărie. Numai că o tot sare rândul, în timp ce prioritate au străzi de la periferie. Nu că acestea nu ar reprezenta o prioritate, dar autorităţile au tot spus lună de lună, atunci când au fost întrebate, că echipele de muncitori de la Delta ar urma să intre pe strada Elena Farago „chiar de săptămâna viitoare“.
Iată ce declarau în urmă cu o lună reprezentanţii Primăriei Craiova. „În ceea ce privește strada Elena Farago, aici au fost răzuiți 500 de metri de asfalt, echipele de muncitori sunt planificate să intre la lucru de săptămâna viitoare“. Acea „săptămână viitoare“ a trecut de mult şi strada este tot neasfaltată, iar dacă întrebi autorităţile locale, nici ele nu ştiu de câtă vreme e strada în această stare. Vorba ceea: decopertare reuşită, stradă ne-asfaltată.
La acest moment, reprezentanţii Primăriei Craiova promit că, în sfârşit, strada va fi asfaltată, fiindcă, nu de alta, dar vine iarna, şantierele pe asfaltări se închid, iar contractul cu Delta ia sfârşit. „Strada Elena Farago va fi asfaltată în perioada imediat următoare. Este adevărat că firma a avut ceva probleme, echipele de muncitori şi utilajele au fost prinse cu alte lucrări, firma are doar două finisoare, dar la finalul acestei săptămâni vor fi mutate pe strada respectivă. Oricum, şantierele se închid în trei săptămâni, iar contractul nostru cu firma Delta se încheie. În concluzie, trebuie să finalizăm şi lucrările pe această stradă“, a precizat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

 

În aşteptarea noului asfaltator

Este bine de ştiut că, începând de anul viitor, de lucrările de reparaţie şi întreţinere a străzilor din Craiova nu se va mai ocupa firma Delta ACM. Noul acord-cadru de reparare și întreținere a străzilor, aleilor, trotuarelor și parcărilor din Craiova, în baza unui contract pe patru ani în valoare de aproape 40 de milioane de euro (cu TVA), este disputat de trei firme, două din municipiu, Domarcons SRL și Erpia SA, și alta din capitală, Construcții Erbașu SA. Firma din București, care a obținut, recent, un alt mare contract lansat de Primăria Craiova, cel privind modernizarea străzilor din oraș (un acord-cadru pe patru ani împărțit în trei loturi), s-a prezentat la licitație cu o „membră a familiei“ – Erbașu Total Construct SA, în calitate de subcontractant, în timp ce Domarcons SRL a venit cu Alpha Construct Sistem SA, din Drobeta Turnu Severin, ca terț susținător, iar Erpia cu Societatea Pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SPLDP) Dolj SA, tot ca terț susținător.
Licitația a fost lansată în luna mai și se află în etapa de evaluare a ofertelor, valoarea totală estimată a contractului fiind de 157.139.423 de lei fără TVA, adică circa 33,7 milioane de euro. „Licitaţia este în curs de desfăşurare. Suntem în faza de evaluare a ofertelor, încă nu s-a făcut atribuirea. Sperăm ca după ce trecem şi de această etapă să nu avem contestaţii“, a mai precizat viceprimarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS