3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgentul Dorin Petcu, acuzat că-l „sapă“ pe şeful procurorilor doljeni

Agentul Dorin Petcu, acuzat că-l „sapă“ pe şeful procurorilor doljeni

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a făcut public, ieri, faptul că agentul Dorin Petcu, judecat pentru comiterea mai multor infracţiuni, încearcă „ticluirea“ de probe pentru suspendarea din funcţie a şefului unităţii de Parchet. Cu această ocazie, anchetatorii au explicat că deţin înregistrarea unei discuţii între agentul Petcu şi Gigel Roşianu, trimis la rândul lui în judecată în dosarul „Frăţia“, şi cere ministrului afacerilor interne declanşarea unei anchete la IPJ Dolj pentru a se stabili care sunt relaţiile dintre cei doi.

Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj susţine că este ţinta unei campanii de defăimare din partea Sindicatului Poliţiştilor Dolj, dar şi a agentului Dorin Petcu, trimis de curând în judecată pentru comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă, complicitate la lipsire de libertate, instigare la fals intelectual şi şantaj.
Potrivit anchetatorilor, atacurile la adresa procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au început după trimiterea în judecată a agentului Dorin Petcu. „Începând din acel moment, împotriva conducătorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj s-a desfăşurat o campanie defăimătoare prin adresarea unor plângeri cu caracter penal sau disciplinar instituţiilor abilitate, precum şi de dezinformare a opiniei publice. Astfel, pe data de 16.08.2018, la postul privat de televiziune Kanal D a apărut un reportaj în cadrul căruia liderul de sindicat din cadrul IPJ Dolj, Măceşanu Elvis, precum şi inculpatul Petcu Dorin Daniel au făcut afirmaţii nefondate şi defăimătoare la adresa prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj“, au precizat procurorii doljeni.

Procurorii susţin că au înregistrarea discuţiei dintre Petcu şi Roşianu

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj mai spun că, mai departe, poliţistul Dorin Petcu s-a întânit cu Gigel Roşianu pentru a „aranja“ suspendarea din funcţie a şefului Parchetului. Discuţia dintre cei doi ar fi fost înregistrată de o persoană care a mers cu înregistrarea la Parchet. „Relevantă este în acest sens convorbirea purtată în mediul privat de către inculpatul Petcu Dorin şi inculpatul Roşianu Gigel cu următorul conţinut:
Roşianu Gigel: Cu ce te interesează?
Petcu Dorin Daniel: Cu orice, cu el, cu abuzurile lui, că eu vreau să le fac şi mai găsesc eu o complicare către CSM, către Inspecţia Judiciară şi (vorbeşte în şoaptă) vorbi cineva şi o să vină. În primul rând să-l rezolvăm cu funcţia. Dacă e, îl rezolvăm pe partea penală, dar asta durează. Dar în primul rând să-l suspende“, au mai precizat anchetatorii.
În final, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a transmis că îşi rezervă „dreptul de a sesiza organele abilitate cu privire la împrejurările purtării discuţiei dintre Petcu Dorin şi Roşianu Gigel“, dar şi că solicită „Ministrului de interne, doamna Carmen Dan, declanşarea verificărilor la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj pentru a se stabili împrejurările purtării discuţiei dintre un poliţist în activitate (Petcu Dorin) şi un inculpat trimis în judecată (Roşianu Gigel), eventualele relaţii între aceştia“.
Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au precizat pentru GdS că „în urma comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări pentru clarificarea aspectelor semnalate“.

Roşianu şi Petcu, inculpaţi în dosare separate

În august, anul acesta, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a cinci polițiști din cadrul IPJ Dolj, acuzați că au snopit în bătaie doi craioveni. Al șaselea inculpat este finul agentului de poliție Dorin Petcu, care l-ar fi lovit cu o sabie pe unul dintre craiovenii agresați de polițiști. În acest dosar au fost reţinute infracţiunile de purtare abuzivă, lipsire de libertate, lovire sau alte violențe, șantaj și fals intelectual. Este vorba de polițiștii Dorin Petcu, Ștefan Porojan, Dragoș Bulat, Alexandru Talpoși și Florin Stoica. Alături de cei cinci agenți de poliție a fost deferit justiției și craioveanul Gabriel Ungureanu, finul polițistului Dorin Petcu.
Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe data de 13 august, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.
Gigel Roşianu a fost deferit justiţiei tot de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în august 2017, în dosarul „Frăţia“.
În acest dosar, în care anchetatorii susţin că au probat 16 conflicte stradale în care au fost implicați în ultimii ani membri sau lideri ai grupării „Frăția“, au fost trimişi în judecată 13 inculpaţi, printre care se mai numără Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc, Marian Irinel Coandă, zis Charlie, și Marian Vlădescu.
Pe 24 septembrie, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Dolj a hotărât să retrimită rechizitoriul la Parchet pentru refacerea actului de sesizare al instanţei privind pe inculpatul Zavera Gigi Vadik. Hotărârea instanţei a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Craiova, instanţă care urmează să se pronunţe pe 13 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS