12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞeful Spitalului de Urgenţă, anchetat pentru discriminare

Şeful Spitalului de Urgenţă, anchetat pentru discriminare

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării verifică o sesizare care îl vizează pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Gigel Capotă.
Directorul a fost reclamat de Federaţia Naţională Ambu-san, condusă de Cristi Aldescu, care este şi lider de sindicat la Ambulanţa Gorj, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Sindicatul acuză administraţia Spitalului Judeţean de discriminare. Motivul este legat de drepturile pe care membrii federaţiei le au prin contractul colectiv de muncă, dar nu le sunt acordate. Unul dintre acestea se referă la analizele medicale gratuite, tratamente şi medicamente pentru angajaţii Spitalului Judeţean. Facilităţile respective sunt acordate doar membrilor Federaţiei Sanitas, după cum a explicat Cristi Aldescu. La Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a avut loc deja o primă înfăţişare. Părţile urmează să depună concluzii până la finalul lunii viitoare, când se va pronunţa şi un verdict.

Doar Sanitas semnează contractul colectiv de muncă

Contractul colectiv de muncă este semnat de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi reprezentanţii Federaţiei Sanitas, reprezentativă la nivel de unitate. Cu toate acestea, prevederile contractului colectiv de muncă se aplică doar membrilor Sanitas şi nu tuturor salariaţilor spitalului, sindicalizaţi sau nesindicalizaţi. Din acest motiv a apărut şi acuzaţia de discriminare. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu se apără şi spune că, deși doar Federaţia Sanitas Gorj a semnat contractul colectiv de muncă, potrivit legii, toţi angajaţii cu sau fără apartenenţă sindicală beneficiază de prevederile contractului colectiv de muncă. Acest lucru este stipulat şi într-un document remis sindicatelor de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, solicitat să se pronunţe pe această speţă. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării urmează să ia o decizie în legătură cu situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. De precizat că la sindicatele conduse de Cristi Aldescu există ca membri şi salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS