10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSoluţii pentru dezvoltarea turismului, discutate la Craiova

Soluţii pentru dezvoltarea turismului, discutate la Craiova

Echipa proiectului Hospitality Management Academy a organizat, luni, conferinţa „Provocările forţei de muncă în turism“. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject, în parteneriat cu Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea unei ocupări sustenabile şi de calitate a forţei de muncă din turism şi ecoturism din regiunile Sud Vest, Centru și Sud Est prin oferirea, în cadrul Hospitality Management Academy, pentru 600 de întreprinzători, manageri şi angajați ai departamentelor de resurse umane de instrumente, metode, practici, standard de management al resurselor umane şi de condiții de lucru îmbunătățite în vederea adaptării activității la dinamismul specific acestui sector de activitate.
„Scopul nostru este să venim în sprijinul antreprenorilor, în primul rând, şi al angajaţilor din turism, prin cursurile de formare profesională. Proiectul se desfăşoară în trei regiuni ale ţării – Sud-Vest, Centru și Sud-Est şi teoretic acestea sunt şi regiunile pe care ne vom concentra cursurile. Teoretic, noi ne adresăm celor trei categorii de oameni: antreprenorii, care-şi gestionează propriile afaceri, angajaţi, care sunt parte din managmentul executiv, şi îi vizăm și pe cei care fac parte din departamentul de resurse umane. În total vor fi 600 de persoane, angajaţi şi antreprenori, pe care ne dorim să-i instruim“, a declarat reprezentanta Hospitality Management Academy.
Conferința a adus laolaltă atât importanți stakeholderi pentru industria turismului din regiunile Centru și Sud-Vest: universități, primării, consilii județene, patronate, întreprinzători, cât şi studenţi pasionaţi de domeniul ospitalităţii, pentru a găsi cele mai bune formule de revigorare a forței de muncă în turism și ospitalitate.
Au fost prezenţi la eveniment reprezentanţi importanţi din industrie, care au susţinut prezentări despre tendinţele în industria ospitalităţii şi au discutat despre problemele cu care se confruntă turismul în România. Printre cei prezenţi s-au numărat Silviu Bratu – ROSEB, Dragoș Anastasiu – Eurolines, Călin Ile – GM IBIS, Constantin Micuț – Trend Hospitality.
„Pentru a atinge nivelul de care avem nevoie trebuie să ne dăm seama că singurii vinovaţi suntem noi. Eu sunt vinovat pentru chestia asta şi trebuie să încep să fac ceva începând peste 5 minute, nu începând de mâine. Mesajul meu este că se poate face treabă în ţara asta, trebuie plecat în concediu, fără doar şi poate, tinerii pot pleca şi la studii, dar ar fi bine să se gândească să se întoarcă. Eu, de exemplu, am stat 15 ani în Germania, m-am întors în România şi am realizat aici ceea ce nu puteam realiza acolo în o mie de ani. Am realizat în România pentru că există acest uriaş potenţial în servicii, în turism, în foarte multe locuri. Nivelul fiind relativ jos, dacă eşti puţin mai bun, doar puţin (şi asta ţine numai de tine), vei reuşi. Pentru a fi puţin mai bun există aceste cursuri. Îmi doresc foarte mult să se atingă partea de atitudine, pentru că asta ne lipseşte. Tebuie să înţelegem că trebuie să începem cu noi înşine“, a declarat Dragoş Anastasiu, preşedinte Eurolines Group.
„Sunt director într-o companie multinaţională, lider mondial în industria ospitalităţii, care are anul acesta sloganul <<Learning company>>. Deci o companie care activează de zeci de ani pe piaţă, care domină piaţa îşi propune să fie learning company, să le transmită tuturor celor 300.000 de angajaţi că trebuie să înveţe încontinuu, deşi ei sunt în permanenţă în contact. Transmitem conceptul de educaţie continuă, trebuie să-l aducem şi la noi în turismul românesc“, a preluat ştafeta discuţiei Călin Ile, GM IBIS.
Hospitality Management Academy este primul proiect cu finanţare europeană care vine în sprijinul managerilor şi antreprenorilor din industria turismului din Romnânia prin facilitarea formării profesionale la cel mai înalt nivel. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.
Beatrice Spătaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS