10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean arestat pentru o crimă comisă în Italia

Doljean arestat pentru o crimă comisă în Italia

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus, ieri, arestarea preventivă a unui bărbat de 32 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, suspectat de autorităţile italiene că a fost implicat într-un jaf în urma căruia o persoană a fost ucisă. Potrivit oamenilor legii, crima a fost comisă în urmă cu un an, în localitatea Villafranca di Verona, Italia. Ulterior, autorităţile din Italia au emis pe numele doljeanului un mandat european de arestare.
„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi cei ai Postului de Poliţie Rojişte au localizat şi depistat, în Rojişte, un bărbat de 32 de ani, din Amărăştii de Jos. Pe numele persoanei în cauză, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, vătămare corporală gravă şi crimă, comise pe teritoriul acestui stat. Astfel, în perioada 2-10 octombrie 2017, bărbatul, împreună cu alt complice, ar fi pătruns într-o casă din localitatea Villafranca di Verona, Italia şi ar fi agresat fizic mai multe persoane, una dintre victime decedând în urma leziunilor produse“, au precizat poliţiştii doljeni.
Este vorba de Florian Andrei, de 32 de ani, care, în cursul zilei de marţi a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, bărbatul a fost dus la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea suspectului pe o perioadă de 15 zile.
„Admite propunerea. Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Andrei Florian pe o durată de 15 zile, începând cu 24.10.2018 până la 7.11.2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare provizorie. Fixează termen la 7.11.2018 pentru prezentarea de către procuror a mandatului european de arestare, însoţit de traducerea în limba română“, se arată în hotărârea instanţei de judecată, care nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS