8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjS-a ales praful de pavimentul de pe insuliţă

S-a ales praful de pavimentul de pe insuliţă

Pavimentul de pe insuliţa de lângă Parcul Central a fost distrus parţial de activităţile de montare a operelor realizate în cadrul Simpozionului de sculptură „Brâncuşiana“ de la Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a declarat nemulţumit de modul în care s-a acţionat şi a cerut Edilitara să remedieze problemele apărute. Pavimentul va fi readus la starea iniţială. Conform lui Marcel Romanescu, viceprimarul Adrian Tudor şi ceilalţi factori responsabili ar fi trebuit să facă o analiză prealabilă, înainte de a decide amplasarea operelor respective pe insuliţă. „Am văzut şi eu ce s-a întâmplat acolo şi este o imagine nedorită. Nu îmi dau seama cum au intrat pe paviment cu echipamente şi autocamioane atât de grele, fără să realizeze ce se poate întâmpla. Nu există altă soluţie. Cine a făcut distrugerile acolo să readucă pavimentul la starea iniţială“, a spus Marcel Romanescu.
Edilul din Târgu Jiu a mai precizat că a primit informaţia că monumentele vor fi instalate pe insuliţă. Cu toate acestea, cei care au desfăşurat activităţile respective nu şi-au luat măsurile necesare pentru a proteja pavimentul sau pentru a-l repara. Sculpturile au câteva tone şi s-a intrat pe insuliţă cu o macara de mare tonaj. „Este nevoie de o responsabilitate mare pentru a proteja alte investiţii. Nu ai cum să faci o treabă şi să distrugi alta. În ritmul acesta, unde ajungem? Este vorba de opere de câteva tone fiecare. Ar fi trebuit să se facă o evaluare şi apoi să se decidă dacă se poate sau nu intra acolo. Dacă nu se puteau amplasa acolo, atunci să se fi găsit alte locuri. Mai sunt şi soclurile, la care se adaugă şi greutatea operelor şi a macaralei. Nu poţi să intri pe paviment ca pe asfalt sau beton. Este o zonă de promenadă şi sunt şi piste de biciclete. Altceva nu intră acolo. Trebuie remediat pe unde s-a distrus“, a spus Marcel Romanescu.

Ce spune viceprimarul

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, responsabil cu domeniul cultură, a declarat că pe insuliţă s-a intrat în baza unei autorizaţii semnate de primarul Marcel Romanescu: „Există o autorizaţie de construire semnată de primarul municipiului Târgu Jiu pentru a amplasa aceste opere şi pe insula Jiului. Este un parc tematic şi amplasăm acolo opere. În fiecare an, pavelele au de suferit. Se remediază. Nu este niciun fel de problemă. Este de vină viceprimarul Adrian Tudor pentru tot ce se întâmplă. Eu sunt de vină pentru că se întâmplă aceste lucruri, dar şi pentru că se remediază şi acolo vor rămâne operele. Eu sunt de vină pentru toate mai puţin pentru că Marcel Romanescu nu reuşeşte să fie primarul municipiului Târgu Jiu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS